ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Accediu a aquesta web sobre el Modernisme


Enviado por   •  1 de Febrero de 2013  •  741 Palabras (3 Páginas)  •  378 Visitas

Página 1 de 3

Accediu a aquesta web sobre el Modernisme. http://www.xtec.cat/~%20malons22/personal/modernisme1.htm

1- A continuació haureu de crear un mapa conceptual de les idees més importants de l'explicació teòrica (no dels textos, i no oblideu l'apartat de l'esteticisme).

2- Llegiu el text 2 de Joan Maragall fins la línia 51 (A partir de " En quant a teatres, s'ha de fer una guerra a mort al género chico..." ja no cal llegir més) i enumereu les idees més importants que hi trobeu.

- El centre intel•lectual espanyol és gairebé nul.

- Els catalans ens hem de separar d’aquesta cosa morta.

- Els intel•lectuals i/o escriptors catalans són temptats per Madrid.

- Hem nascut acostumats a conviure amb ells i per obligació hem après coses d’ells, al contrari del que han après ells, que són topics.

3- A continuació escriviu les idees més importants del poema "Oda a Espanya," també de Maragall, que tens al dossier. Hi ha elements comuns amb l'anterior?

- Catalunya ha sigut creada per Espanya (pare-fill).

- Les morts no només afecten a la víctima, sinó que també a la seva descendència.

- Espanya a perdut el seny.

- Espanya està com perduda.

- Els catalans parlem castellà, però els espanyols no parlen el català.

4- Redacta un text amb la teva opinió personal en què parlis de la relació entre Catalunya-Espanya a l'actualitat. Pots recollir notícies del diari, explicar-les, comentar-les, crear la teva pròpia notícia...La nota d'aquests exercicis dependrà sobretot del que facis en aquesta pregunta. (que cal realitzar individualment, encara que el treball el presenteu en grup).

- Per explicar el meu punt de vista, primer s’han d’explicar unes coses sobre mi que condicionen aquesta redacció:

La meva ideologia política ha sigut i és d’una Catalunya independent i lliure, ho eren els meus avis (el meu avi era de Cuenca), ho era ma mare i ho és mon pare. Jo he viscut insultat per creure en això, m’han dit Catalufo, entre altres insults ja més ofensius. He anat a casi totes les manifestacions per la independència, contra les retallades en sanitat i educació (entre altres) i les de l’Estatut de Catalunya.

- La relació entre Espanya i Catalunya en aquest moment és bastant tensa, perquè el Molt Honorable Senyor President Artur Mas inicialment es va

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.6 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com