ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Evolució Hisporica De La Psicopatologia


Enviado por   •  24 de Octubre de 2011  •  323 Palabras (2 Páginas)  •  925 Visitas

Página 1 de 2

Etiologia de la Conducta Anormal Tracte vers el malalt Teràpia

Cultures primitives Concepció màgica (possessió) Innocent, víctima no consentidora d'una possessió. Trepanació

Societats preclàssiques

Càstig diví o acció demoníaca víctima no consentidora d'una possessió o incomplidor de les obligacions divines. Rituals màgics i exorcismes.

Antiguitat grecorromana

Malalties físiques, malalties del ànima causades per un desequilibri en els humors corporals.

Com a malalt

Tractament somàtic

Alta Edat mitjana Concepció divina, víctima innocent del diable. Com a víctimes innocents. Delicat i respectuós Oracions, aigua beneïda, peregrinatge a llocs sagrats, exorcismes...9

Baixa Edat mitjana Participació activa en bruixeria, tractes amb el dimoni. Com a culpable de la possessió, susceptible de ser torturat i/o executat. Tractaments cruels, tortura, càstigs físics.

Renaixement i Il•lustració Retorn al model hipocràtic. Es qüestiona la visió màgica i es consideren les causes naturals. Com a malalts, però el tracte era bastant denigrant, els tancaven sovint sense atenció mèdica, amb finalitat repressiva i de control social. Apareixen els 1ers manicomis i hospitals psiquiàtrics. Es dedicaven pricipalment a la observació i la descripció clínica dels diferents trastorns.

Finals del S. XVIII Abandonament definitiu del model Hipocràtic. Veien la conducta anormal com una malaltia mental. Es comencen a fer detallades descripcions clíniques. Tractament moral. Parlar amb amabilitat al malalt, compadir-se'n i donar-li esperances per tal de "normalitzar" al malalt. S'intentava raonar amb el malat des de la seva visió de la realitat. La actitud del metge, la ocupació activa i el treball obligatori en les institucions clíniques on es feien observacions detallades del comportament i simptomatologia, era el principal tractament, però aquest va fracassar.

Finals del S. XIX Formulació de teories explicatives: Hipòtesis biologistes i hipòtesis psicologistes. Concepció organicista: relaciona els trastorns psicopatològics amb lesions del sistema nerviós central. Perspectiva psicologista: cuses psicològiques de les conductes anormals, naixement del psicoanàlisi. Tracten al malalt com a tal, una persona que necessita ajuda a la qual s'ha d'observar i escoltar. Concepció organicista: internament en centres, observació clínica i tractament farmacològic.

Perspectiva psicologista: Higiene mental, no internament psiquiàtric, noves teràpies, mètodes assistencials (teràpia ocupacional), psicoanàlisi.

Actualitat Aparició

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.7 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com