ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Naranja Mecanica


Enviado por   •  13 de Enero de 2015  •  524 Palabras (3 Páginas)  •  799 Visitas

Página 1 de 3

LA NARANJA MECÀNICA

1.- Descriu l'ambient familiar, social i econòmic del protagonista. Quina relació pot tenir amb la seva conducta?

Ambient familiar: L’Alex no te gaire relació amb els seus pares perquè no educat força bé al seu fill. Per exemple, quan surt de la presó i va a casa seva a visitar els pares, aquests intenten desfer-se d’ell i a més ha donat la seva habitació a un desconegut.

Ambient econòmic: El protagonista viu en un ambient una mica pobre perquè per exemple, pels carrers es veu que hi ha escombraries per quasi tot arreu i també hi ha un vagabund.

Ambient social: A l’Alex ningú el castiga i no té cap límit. Ell i els seus amics, els “drugos” practiquen la “ultraviolència”, colpejant als homes fins casi matar-los, violant dones...

2.- Com explicaries la conducta dels drugos?

Els “drugos” són un grup de joves que practiquen la “ultraviolència” per diversió. Alex es el líder i el més violent de tots. Georgie vol ocupar el lloc d'Alex i intenta posar als altres de la seva part. Pete es el més tímid de tots i és a qui menys fan cas. Després Dim, es podría dir que es el “menys llest”de tots, i es es sol burlar de l’Alex.

3.- Descriu el tractament "Ludovico". Identifica a quin tipus de condicionament correspon i elabora un esquema del condicionament.

El tractament “Ludovico” es basa en el condicionament a força de reforços negatius. Els metges porten a l’Alex a una mena de cinema on li reprodueixen escenes de violència i sexe. Davant d’això, ell és incapaç de tancar els ulls o de no mirar perquè li posen una droga que li provoca sofriment. Al veure les pel•lícules, la droga fa el seu efecte, i després de diverses sessions, Alex relacionarà la violència i el sexe amb el sofriment i dolor, i llavors no practicarà més tot això.

Condicionament clàssic: En el qual un estímul que no produïa una resposta és associat amb un estímul que ja produïa tal resposta (l'estímul incondicionat) fins que el primer estímul també passa a produir la resposta.

4.- Per què es planteja el govern la necessitat d'una nova tècnica de reinserció?

Perquè la delinqüència ha augmentat exageradament, i les presons s’omplen. Com que enviar tanta gent a la presó és un cost econòmic massa alt i l'estada a la presó no permet millorar l’individu, s’aplica aquesta tècnica ja que suposa un estalvi pel que fa a diners, però comporta un gran preu moral

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.9 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com