ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Pac 1 Psicologia Desenvolupament


Enviado por   •  4 de Noviembre de 2014  •  355 Palabras (2 Páginas)  •  324 Visitas

Página 1 de 2

ACTIVITAT 1:

1.1:

- Creixement: Fotografia número 2 on representa que l’infant dia a dia va creixent físicament. Quan ens referíem a créixer parlem d’un procés que afecta a tot l’organisme, és una acció global. Es tracta d’un creixement quantitatiu que es denota per mitjà del pes, talla, estatura d’una persona. Aquest creixement ha de ser visible per a ser observat.

- Maduració: Fotografia número 3, on es destaca l’evolució a nivell maduratiu cerebral d’un infant. La maduració d’una persona no es pot medir quantitativament sinó qualitativament. Es refereix a un conjunt de processos de creixement físic que fa possible el desenvolupament d’habilitats i conductes des de la infantesa fins a l’adultesa. El bon resultat serà un individu integral, desenvolupat en tots els aspectes emocionals, socials i cognitius. L’ambient i l’aprenentatge també tenen molt a veure en aquest desenvolupament integral de l’individu ja que sense ells el procés maduratiu no seria possible.

- Aprenentatge: Fotografia número 1 on surt una nena posant en ordre les vocals. Podem entendre l’aprenentatge com adquirir una informació que ens ha estat ensenyada per a algú, i aquesta l’hem de processar i entendre per tal de donar-la per apresa, aquest és el procés. L’aprenentatge en sí requereix un canvi relativament estable de la conducta i aquest es produeix mitjançant l’estímul i la resposta.

1.2:

Concepte Factors que el determinen Relació amb el “desenvolupament”

Creixement - Interns: informació genètica.

- Externs: l’alimentació, l’ambient... El creixement i el desenvolupament van junts, ja que a mida que es produeix creixement en altura, pes... es sol donar un desenvolupament de les capacitats físiques i psíquiques de l’organisme. Quan aquests dos factors van en la mateixa direcció parlem d’una evolució normal.

Maduració - Endògens: informació genètica, herència.

- Exògens: estimulació afectivitat, la família, la cultura... Els conceptes van estrictament lligats. No hi pot haver un bon desenvolupament (entenent-lo com a un tot) si el procés maduratiu no és l’idoni.

Aprenentatge - Fisicoquímics: ambient, clima, nutrició, descans, activitat física...

- Socioculturals: cultura, societat, entorn ... Els conceptes van estrictament lligats. Qui aprèn es manifesta com a font de desenvolupament. Cada nou nivell de desenvolupament és el resultat i punt de partida dels continus aprenentatges que la persona realitza en la seva vida.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com