ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

PAC 1 Neuropsicologia humana


Enviado por   •  8 de Marzo de 2021  •  Trabajos  •  955 Palabras (4 Páginas)  •  76 Visitas

Página 1 de 4

PAC1 Neuropsicologia             Mercedes López Fuentetaja        [pic 1]

        

1. Diagnòstic:  Delírium  postoperatori o Síndrome confusional [293.0 (F05) Delírium debido a otra afección médica] tipus agut i hipoactiu (APA, 2014).

Símptomes: inquietud (“es movia tota l’estona”), alteració de l’atenció i de la consciència (“no podia reconèixer a les persones que la visitaven i preguntava sempre el mateix”), desorientació (no sabia on es trobava), somnolència (“de cop i volta s’adormia molt i no la podíem despertar”) discurs incoherent (“deia coses molt estranyes”), i al·lucinacions visuals (“va explicar que a la nit veia a un noi que entrava a la seva habitació per amagar drogues a sota del seu llit!”)

2. Alteració de l’atenció, memòria i aprenentatge: està “molt més distreta, “perdia moltes coses per casa”,  trobem freqüents errors en les tasques domèstiques; “ja no cuinava tant variat com abans. Una setmana vam dinar quatre dies el mateix!” , no participa igual en les converses”.

Desorientació en l’espai i temps: “sortint del cafè on es trobaven sempre, es va quedar aturada perquè no sabia per on anar per arribar fins a casa” “em preguntava quin dia era”

Evident falta d’activitat que representa un canvi comparat amb el seu nivell basal[1]:“ha començat a passar més temps davant de la televisió veient programes del cor, quan a ella no li han agradat mai”)

Pèrdua d’interès i apatia  (li proposen sortir amb les amigues i diu que no i sembla com si tot li és igual)

3. Sara pateix una amnèsia d’inici insidiós, progressiva i de duració permanent.

De l’exploració neuropsicològica extraiem que la Sara presenta lleugeres alteracions en la memòria de treball, en la memòria semàntica i en la memòria episòdica. De les observacions del seu fill, també podem extreure que presenta dèficit atencional i dèficit en l’aprenentatge d’informació nova, pèrdues que es presenten progressivament (amb un evident empitjorament en els darrers mesos).

4. La síndrome amnèsica implica tenir la memòria immediata preservada, i els resultat de la prova de repetició de dígits va indicar que Sara te alterada aquest tipus de memòria. Tanmateix, hem de afegir les preocupacions del seu fill i de les seves amigues sobre: la desorientació espaial i de temps, les pèrdues de les seves pertinences, els errors en les tasques domèstiques, l’anhedonia, l’estat d’apatia i la probable agnòsia visual i tàctil que pateix. En aquest cas, una síndrome amnèsica quedaria curt per definir l’estat actual de la Sara. Cal destacar també, que el TAC va mostrar una atrofia cortical lleugera, signe característic de l’Alzheimer (APA, 2014). La informació disponible sembla apuntar cap un trastorn neurocognitiu lleu o demència, probablement tipus Alzheimer. Per tal de poder determinar-ho, es requereix una avaluació neuropsicològica més completa on s’inclogui, entre altres proves,  proves genètiques que evidencien si presenta mutació genètica causant de la malaltia d’Alzheimer (APA, 2014).

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.3 Kb)   pdf (104.9 Kb)   docx (21.6 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com