ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Redes: L'estrès


Enviado por   •  10 de Marzo de 2014  •  306 Palabras (2 Páginas)  •  169 Visitas

Página 1 de 2

1.-Quines característiques fan que un estímul sigui estressant per a algunes persones i no ho sigui per a altres?

S’identifiquen quatre característiques que fan que s’estimuli l’estrès, tot i així, no és necessari que es donin les quatre, quantes més es compleixin més probabilitat d’estrès hi ha .

Les quatre característiques d’una situació d’estrès són:

1. Novetat

2. Imprevista

3. Sensació de descontrol

4. Ha de representar una amenaça per a la personalitat

2.-Quines fases indiquen la cronificació de l’estrès?

S’identifiquen tres fases en la cronificació de l’estrès:

• Primera fase: el sistema digestiu canvia i s’esdevé un dolor abdominal

• Segona fase: el cervell necessita calmar-se, és per aquest motiu que les persones recorren a substàncies d’una forma més excessiva , com podria ser la beguda, al tabac, al menjar...

• Tercera fase: situació de malaltia, es produeixen canvis en la personalitat, pèrdua de la memòria, t’enfades més fàcilment, es té sensació d’estar cremat o depressió.

3.-L’estrès és compatible o incompatible amb la felicitat? Com actuen les persones felices en relació a l’estrès?

Socialment es creu que l’estrès és incompatible amb la felicitat. Però la neurocientífica Sonia Lupien ens comenta que la felicitat no és l’absència d’estrès. L’estrès de forma moderada proporciona petits reptes, aquests reptes fan que la persona se senti motivada i activa per assolir-los ja que coneix la pròpia resistència de l’estrès.

4.-Quina és l’hormona que contraresta l’estrès i està relacionada amb el benestar? Quines activitats es mencionen en el vídeo com a inductores d’aquesta hormona?

L’hormona que contraresta l’estrès i està relacionada amb el benestar de les persones és l’oxitocina. Aquesta hormona ajuda a relaxar-nos i genera sensació de benestar.

Les activitats o situacions plaents inductores d’aquesta hormona poden ser, per exemple: un massatge, una conversa amb una altra persona, l’establiment de relacions sexuals, etc.

A més, aquesta hormona no només ens relaxa sinó que també augmenta la confiança i ajuda a relacionar-nos amb altres, reduint d’aquesta manera l’estrès.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com