ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Trabajo Fin De Curso


Enviado por   •  15 de Abril de 2012  •  268 Palabras (2 Páginas)  •  424 Visitas

Página 1 de 2

CAUSES

Aquesta averia es va produir durant una prova demanada per les autoritats de Moscú que consistia en baixar la potència del reactor i, aquest, va augmentar en 100 vegades el seu valor nominal en pocs segons. Per intentar aturar-ho en un primer moment, el refrigerant d’aigua lleugera no va tenir la suficient capacitat per extreure l’enorme quantitat de calor generada. Llavors, es va vaporitzar en una fracció de segon produint una explosió de vapor, una mica més tard d’un quart de dues.

Les causes de l’explosió les podem diferenciar en tres àmbits: tècnics, administratius i polítics.

Primerament, es va produir aquesta explosió pels errors del disseny de la fàbrica. La planta en la qual es trobava el reactor, no complia les condicions exigides internacionalment per la capacitat de resposta danvant aquest tipus d’emergències. Això va ser, un dels grans motius pel qual no es va poder l’averia en poc temps.

A més a més, també es va produir per falls administratius i errors comesos pels treballadors que operaven en aquella planta, que van violar les regles de l’operació. Tot i així, mai es desvelarà realment el que va succeir en aquella planta ja que no hi ha cap supervivent dels que se’ls i assumeix la culpabilitat.

Finalment, podem relacionar la política en aquest esdeveniment. En aquell temps ens trobàvem en la guerra freda. En aquesta època existia l’URSS la qual, es trobava enfrontat amb els d’USA pels seus potencials. Aquest conflicte, va esdevenir la “carrera armamentista” que va suposar que cada cop que un d’ells s’incrementés en armes l’altre també ho faria. La carrera nuclear n’és un exemple.

http://www.cnea.gov.ar/xxi/temas-nucleares/chernobil/causas_del_evento.pdfhttp://www.chernobyl.undp.org/spanish/

http://www.cnea.gov.ar/temasnucleares/chernobil

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com