ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Resum M2 Sistemes operatius UF1 Revolution OS 2001


Enviado por   •  16 de Octubre de 2022  •  Apuntes  •  328 Palabras (2 Páginas)  •  118 Visitas

Página 1 de 2

                                                                                        Josué Jiménez

Resum M2 Sistemes operatius UF1 Revolution OS 2001

L’origen de Linux com a sistema operatiu.

Linux va néixer com a competidor de Windows, i estava basat en (open source) codi obert referencia al software open source (OSS). El software open source es un codi dissenyat de manera que sigui accessible al públic: tots poden veure, modificar i distribuir el codi de la manera que considerin convenient. Aquesta revolució va començar en els anys 80, amb el moviment de software lliure, i el projecte GNU (GNU’s Not Unix) unix era un SO molt popular en els anys 80, així que Richard Stallman va dissenyar GNU per ser molt compatible amb Unix, per que la migració a GNU sigui còmoda.

Richard Stallman va ser el fundador del moviment del software lliure a traves dels seus esforços en desenvolupar el SO GNU que era la base legal filosòfica i tecnològica per el moviment de software lliure, sense aquestes contribucions es poc probable que Linux i l’open source evolucionaran al que son avui en dia.

L’origen de L’open source va ser al començament de les computadores ja que en aquell temps el software passava de persona a persona i al final dels 70 principis dels 80 la gent va començar a tancar el seu software i a dir que no podien mirar el codi ni modificar el software encara que sigues necessari per millorar la teva pròpia aplicació i part de la culpa va ser de Microsoft que van ser els pioners en aplicar el model de software de propietari.

A mitjans dels 70 un grup de hackers i aficionats establerts a Silicon Valley van fundar el homebrew computer group, en el butlletí del club del 31 de gener del 76 Bill Gates de la recent-ment fundada Microsoft va escriure una carta oberta, on va argumentar punt per punt el concepte relativament nou del software de propietari. Fins aquell moment els usuaris havien estat compartint lliurement el software sense pensar molt en el propietari.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.9 Kb)   pdf (42.2 Kb)   docx (7.2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com