ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Sincrotó Alba


Enviado por   •  8 de Diciembre de 2014  •  519 Palabras (3 Páginas)  •  130 Visitas

Página 1 de 3

Comentari sobre l'article del Sincrotró Alba:

El Sincrotró Alba és un edifici en el qual s'usa l'acceleració de partícules per a diferents investigacions. Aquest està situat a Cerdanola del Vallès, just al costat del campus de la “Universitat Autònoma de Barcelona”.

Respecte la funció que desenvolupa el Sincrotró, podem destacar que la radiació que desprèn aquest es pot utilitzar en molts camps d'investigació, aquests van des de la física i la química fins a la medicina o la biologia. Les seves aplicacions són molt variables i es duen a terme en línies de llum, aquestes recullen i modifiquen la llum del sincrotró emesa en l'anell d'emmagatzematge. Actualment té 7 línies de llum i cadascuna està especialitzada. El Sincrotró té moltes utilitats com serien el magnetisme, la nanotecnologia, física de l’estat sòlid, catàlisi química, química analítica, ciència de materials, química inorgànica, geologia, farmacologia, microbiologia, biologia cel·lular, biologia, química orgànica, biologia molecular i bioquímica.

En quant al funcionament del Sincrotró, seria el següent:

Principalment, es creen electrons en el canó d'electrons, aquests són accelerats. Després passen al propulsor d'electrons, on s'acceleren els electrons fins velocitats properes a la de la llum, aquí s'arriba a una energia de fins a 3 GeV. Aquests electrons s'injecten a l'anell d'emmagatzematge, aquest produeix radiacions electromagnètiques d'una gama contínua de longituds d'ona, que seria des de la llum visible fins als raigs X.

El Sincrotró està dividit en quatre parts:

En primer lloc trobem l'edifici principal, aquest té forma de cargol i el seu diàmetre és superior als 140 metres. Aquí hi ha els elements més importants de la instal·lació científica. Primerament, trobem dos acceleradors de partícules, aquests aparells utilitzen camps electromagnètics per accelerar les partícules subatòmiques (aquestes partícules són unitats bàsiques constituents de la matèria que per sí soles no conserven les propietats d'un element químic) amb càrrega elèctrica fins a velocitats molt pròximes a la de la llum. Després, trobem un segon element important, aquest es tracta d'una anella d’emmagatzematge d’electrons de 90 metres de diàmetre. A més, aquest edifici principal també consta de 7 línies de recerca amb capacitat per a 1000 científics cada any. Per últim, trobem un annex de sales de control per a l’equip d’enginyers i tècnics que gestionen el sincrotró.

En segon lloc trobem l'edifici tècnic, en aquest es troben tots serveis de l’edifici, a més connecta amb l’edifici principal a través d’una galeria subterrània.

En tercer lloc trobem l'edifici taller,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.5 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com