ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

ACTIVITAT UNITAT 1: NECESSITATS EDUCATIVES ESPECIALS ( NEE ).


Enviado por   •  13 de Noviembre de 2016  •  Trabajos  •  668 Palabras (3 Páginas)  •  135 Visitas

Página 1 de 3

Nom Alumne: Lilia Ballesteros Enríquez

Aula: 02

ACTIVITAT UNITAT 1:  NECESSITATS EDUCATIVES ESPECIALS ( NEE ).

- Aproximació conceptual

- Normalització/ Integració / Inclusió

- Disminució / Discapacitat/ Minusvalidesa / Sobredotació

Enunciat

-Què vol dir l'escola inclusiva?. Creus que actualment a Catalunya hi ha escoles inclusives?

- En el cas que hagis dit que si hi ha, quines coneixes ho has trobat informació (explica una mica)? I en el cas que no, per què creus que no es fa actualment inclusió a les escoles?

L'exercici ha de ser entre mig i 3/4 de full, fruit d'una reflexió personal en que es vegi l'assimilació dels continguts de la unitat.

Cal lliurar el document en format word amb el següent nom de fitxer: Cognom1_Cognom2_nom.doc

Resposta

Escola Inclusiva és aquella escola que facilita que totes els infants rebin una educació de qualitat, amb igualtat d'oportunitats, sense trets diferencials o discriminacions de cap mena. És un centre, que ofereix a tots els infants  l'oportunitat de ser un membre més a l'aula ordinària o al grup classe, adaptant l'aprenentatge de cada infant segons les seves necessitats, coneixements i possibilitats. Volen garantir una educació de qualitat, fent canvis  de qualitat en l'organització, en la docència del seu centre per abordar la diversitat ( Discapacitat, Deficiència, Minusvalidesa o Sobredotació ).

Sí, a Catalunya actualment  n'hi han 111 escoles inclusives, segons la pàgina web www.sindicat.net”. Confirmen que aquestes 111 escoles ordinàries han integrat fa tres anys instruments d'ajuda a les seves aules.

A Badalona tenim escoles inclusives ( el Ceip Verge de les Neus, Institut Pau Picasso, Ceip Jesús Maria, Ceip Montigalà, Ceip Wagner, Ceip Folch i Torres, Ceip Ítaca,  i moltes més....)

Fa dos anys, vaig treballar al Ceip Ítaca, Carretera  Antiga de València 99-101 de Badalona. Aquesta escola és escola inclusiva, perquè ho he vist amb els meus propis ulls. Vaig estar en aquesta escola uns 6 mesos aproximadament, fent una suplència, amb un infant amb dèficit visual molt alt ( gairebé cec ), en David i mai,mai l'oblidaré.              Aquest nen tenia tota l'aula adaptada a les seves necessitats personals i també a les seves necessitat d'aprenentatge.

La Once, junt amb la Unitat de Suport a l'Educació Especial ( USSE ), més la vetlladora,  monitores, érem  el seu gran suport dins l'escola, apart evidentment de la xarxa de professionals ( pedagogs, psicòlegs, CREDV, etc..), que també treballen mà a mà, dia a dia a l'escola. Recordo que la Once li proporcionava  a  David ( els llibres en Braille, ulleres per l'adaptació a les diferents intensitats de la llum, la màquina Perkins per escriure els seus apunts, etc....).

També recordo que en aquesta escola  hi havia, 1 infant amb paràlisis cerebral lleu i 1 infant amb Síndrome de Down.                                                                                             A la seva pàgina web escolaitacabadalona.wordpress.com,mostra valors com  ( solidaritat, la inclusió, l'esforç, l'actitud democràtica i l'esperit crític ).                    

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.5 Kb)   pdf (86.3 Kb)   docx (9.9 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com