ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Blade Runner


Enviado por   •  22 de Febrero de 2014  •  628 Palabras (3 Páginas)  •  397 Visitas

Página 1 de 3

FILOSOFIA TEMA 3

BLADE RUNNER (1982)

Dirigida per Ridley Scott a partir de la novel•la de ciència ficció de Philip K. Dicks’s: Somiem els androides amb xais elèctrics? (1968)

1. Fes una sinopsi de la pel•lícula.

Els androides , cridats en la pel•lícula “rèpliques“ , eren utilitzats com a esclaus dels humans en altres planetes , però pel que sembla , un grup d'ells es va revelar davant la humanitat i va aconseguir escapar a la terra , de manera que un agent especial , Blade Runner té la tasca de buscar-los i matar-los. Al planeta terra tot sembla artificial , hi ha grans edificis , animals artificials, naus , constant foscor i un ambient que sembla tan degenerat .

Les rèpliques en la pel•lícula tenien cert desavantatge , planejada amb anticipació pels seus creadors , la qual consistia en viure només 4 anys . Però ningú vol viure només 4 anys , ningú que tingui sentiments , com la por , de manera que aquelles rèpliques buscaven la forma d'engrandir el seu període de vida , de manera que van a la recerca del seu creador , ja que només ell creuen que és capaç de augmentar-los el temps , però aquest assegura la impossibilitat de semblant qüestió i és assassinat per la seva pròpia obra , per la seva pròpia creació .

L'ésser humà tracta de tenir el control de tot , i gràcies al seu poderós raonament va bastant lluny , però arriba el moment en què tot es surt de control . Va succeir així amb la rebel • lió d'aquelles rèpliques , i succeeix així en la vida real , perquè encara que la ciència avanci a passos de gegant , ens adonem també que les condicions per viure en aquest món són cada vegada més miserables i difícils , i tot perquè aquell avanç tecnològic s'ha sortit de control , el creador , l'ésser humà ja no és capaç de controlar tot allò que ha devastat amb la seva tecnologia , i ara el dany se li està tornant en gran mesura.

Cal i molt urgent re - reflexionar la ciència per comprendre si realment anem pel camí correcte i no perdre'ns en el nostre mateix món creat .

Segurament l'home necessita tornar en el temps . O més aviat dit, voltejar al passat i recordar com és viure en harmonia amb la natura , sentir-se un mateix amb ella , adonar-se que no es tracta de dominar-la , sinó de viure a l'una amb els altres.

2. La pel•lícula ens mostra una utopia negativa o antiutopia que ens serveix per mostrar-nos un futur possible però no agradable ni desitjable. Això ens fa reflexionar sobre la societat. Com creus que és la societat que construïm ?

La societat que construïm o intentem construir té com a base molts objectius que a simple vista poden resultar perfectes per cada un de nosaltres però per

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.5 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com