ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

C De La Marina


Enviado por   •  12 de Noviembre de 2014  •  363 Palabras (2 Páginas)  •  186 Visitas

Página 1 de 2

EL CAFÈ DE LA MARINA

Acte Primer

L’obra succeeix en un cafè de mariners tocant a la platja d'un poble de la costa empordanesa, vora el cap de Creus.

H a l’establiment hi a un taulell, una porta interior a mà dreta, un gran portal amb vidrieres, que dóna a la platja, i una altra porta que dóna al carrer. Amorrades a la sorra, es veuen les proes de les barques, i el mar al fons. El cafè dona la sensació d'una casa molt orejada, amb taules a fora i a dins.

El primer acte és amb llum de tarda. El segon acte és a l'hora de fer-se fosc i s'acaba amb un llum encès que deixa anar el raig damunt del taulell. El tercer acte és a ple sol.

ESCENA I

Surten: en una taula juguen RAFEL, BALDIRI, GALLARET, ANTONET i MORENO. En una altra taula, el RUFÍ —sol. LIBORI darrere del taulell. SALVADORA parlant amb LIBORI i amb els de les taules.

Més tar, en Rafael deixa el joc i li pregunta al Libori on és la seva filla Rosa (la seva promesa) i li diu que quan torni li digui on s’ha anat.

ESCENA II

Surten: els mateixos, però sense Rafael.

Parlen del noi que va deixar prenyada a Caterina (ella va avortar) que ara esta treballant a França. Comenten com el poble en xarra d’això i que la noia els hi fa pena, però que així és la vida, no poden fer res més.

També enraonen del fill de Salvadora que vol anar-se’n a Amèrica. La Salvadora se’n porta un vermut més perquè diu que sinó el seu fill li pega, s’emprenya.

ESCENA III

Surten: els mateixos, menys Salvadora i de seguida entren Rosa, Gracieta i Maria.

Xerren una mica i li diuen a Rosa que Rafael s’ha anat. Moreno li fa una broma dient que el seu marit s’ha jugat els seus diners de nosses (ella no s’ho creu).

Se'n van BALDIRI, GALLARET i ANTONET.

ESCENA IV

Resten en escena: LIBORI darrere el taulell; RUFÍ, que s'ha adormit; el MORENO, que va remenant les cartes com si fes el solitari, i les tres noies que el volten.

Moreno li pregunta a Rosa si esta contenta de casar-se. Ella diu que ha mitges i les amigues li

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (2 Kb)
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com