ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Arca De Noé


Enviado por   •  9 de Abril de 2015  •  2.541 Palabras (11 Páginas)  •  136 Visitas

Página 1 de 11

L’e-business és la distribució, compra, venda, comercialització i prestació de serveis de manteniment de béns i/o serveis a través de sistemes electrònics com internet i altres xarxes informàtiques .

El comerç electrònic és una part de l’e-business. En concret, són aplicacions englobades en un entorn e-business que afavoreixen la compra i venda de productes i/o serveis.

El màrqueting digital és aquell que engloba tots els processos de màrqueting que fan servir qualsevol tipus de canal per promocionar un producte i/o servei. L’objectiu és desenvolupar un canal de comunicació directe i personalitzat amb el client. Els mitjans més utilitzats són els webs, xarxes socials, mail marketing, SEO, PPC, Web TV, SMS, bases de dades de clients, entre altres .

Per la seva part, el màrqueting a internet és, només, una part del màrqueting digital. En aquest sentit, els canals que engloba l’activitat de màrqueting se centren, únicament, a través de la xarxa. De fet, la tendència és que les empreses destinen més recursos econòmics en aquesta modalitat.

Si extrapolem tots aquests elements al web de Kantox arribem a les següents conclusions:

• Kantox és una companyia 100% e-business. Sustenta el seu negoci (oferir un servei de canvi de divises) a través d’una plataforma digital. En concret, l’usuari obté canvis de divisa en temps real, alertes de FX (canvi de divises), comptes multiempresa i multiusuari, panel de control amb informació detallada de les transaccions i accés a la plataforma de forma ininterrompuda.

• Kantox sustenta la seva activitat a través del comerç electrònic. La companyia possibilita que dues empreses de confiança intercanviïn divises de forma directa, a través de la seva plataforma, i en mode peer-to-peer.

• Kantox ha fet servir la base de dades dels seus clients i la publicitat en diversos mitjans digitals i analògics per millorar el posicionament de la companyia i, de retruc, cultivar una cartera de clients. Ho demostra l’entrevista a Phillippe Gelis, CEO de la companyia i que es pot veure a YouTube, en què explica que “al principi ens va costar captar els primers clients però, un cop que aquests van veure que s’estalviaven moltes despeses, hi va haver un efecte bola de neu” . En aquest sentit, podem constatar que la companyia va fer una gestió impecable de la base de dades dels seus clients. També podem llegir altres publicacions sobre Kantox a diferents diaris i revistes especialitzades d’economia a la xarxa.

• Kantox destina molts recursos al màrqueting a internet. Ho demostra els seus perfils actius a les xarxes socials (Facebook, Linkedin, Twitter, YouTube i Google +) així com un bloc especialitzat en matèria d’economia. També crida, especialment, l’atenció l’espai del web dedicat al Centre d’aprenentatge de finances i FX: una poderosa eina de consulta per saber i entendre què fa la companyia i quines són les últimes tendències del sector.

Com a reflexió final, Kantox, empresa amb un clar ADN e-business, fa servir totes les eines de què disposa per mantenir la seva competitivitat, posicionament i reputació. Una companyia que il·lustra, de llibre, les possibilitats que, avui en dia, ofereix la xarxa.

Exercici 2

Un cop investigat el web i els serveis que ofereix Kantox, podem arribar a la conclusió que l’empresa encaixa a la perfecció en els models actuals de màrqueting. La tendència vigent és l’orientació de les companyies al mercat i a la relació entre clients. De fet, aquest últim encara assoleix unes cotes de protagonisme més elevades ja que tenen la capacitat de generar un valor en les transaccions.

En aquest sentit, la missió i visió de Kantox tenen una relació directa, d’una banda, amb la generació de valor entre empresa i el client i, d’altra banda, el diàleg i la cooperació entre clients. Ho justifica el fet que la relació entre empresa i client se sustenta en la transparència, eficiència i estalvi. Són tres premisses que impulsen i acrediten la competitivitat de la companyia. A més, podem llegir a l’apartat d’opinions de clients al web “hem completat unes quantes operacions amb Kantox. El procés ha superat qualsevol experiència anterior i l’atenció al client ha estat excel·lent” . Pel que fa a la relació entre clients, Kantox ho vehicula a través del sistema anomenat peer-to-peer, és a dir, més de 1.000 empreses han fet servir aquesta plataforma de canvi de divises. Dit en altres paraules, la cooperació entre companyies, per completar les transaccions d’intercanvi de diner estranger, és la pedra angular del projecte empresarial.

Sobre la utilització de sistemes CRM, Kantox ha implantat una estratègia de negoci enfocada a seleccionar i gestionar els clients amb la finalitat d’optimitzar el seu valor a llarg termini. Ho justifica el fet que el web ofereix els canvis de divisa en temps real o un convertidor, per tant, en una primera instància atrau al client. A més, reté el client quan brinda a l’usuari trobar més informació sobre el sector FX i financer o, també, explica les experiències en primera persona de clients satisfets. Amb la voluntat d’incrementar la base de dades de clients, i després d’una bona estona de navegació pel web, la companyia t’ofereix la possibilitat de donar-te d’alta a la plataforma o, si es té dubtes, d’aclarir-los a través d’un representant que està operatiu i en línia. Tampoc no podem passar per alt que l’empresa ha teixit una comunitat d’usuaris a través de les xarxes socials. En definitiva, la companyia adopta una actitud sòlida en aquesta qüestió.

Per últim, i com a proposta de millora, Kantox haurà d’estar atent a les evolucions del mercat i, sobretot, als continus canvis de les necessitats dels clients. La implantació de nous programaris i l’aposta ferma per la gestió de clients farà augmentar la competitivitat i la rellevància de la companyia.

Exercici 3

En l’actualitat, Kantox fa servir els següents recursos en línia:

• Web: és el principal aparador de la companyia. A través de la pàgina, l’usuari rep tota la informació necessària per saber quina activitat desenvolupa Kantox i, de pas, impulsa la captació de nous clients. A través d’un formulari o una adreça de correu electrònic, l’usuari també es pot comunicar de forma directa amb la companyia.

• Intranet: amb un usuari i una contrasenya es pot accedir a l’operativa.

• Bloc:

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (16.7 Kb)  
Leer 10 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com