ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Valor Educatiu Del Teatre


Enviado por   •  16 de Octubre de 2013  •  309 Palabras (2 Páginas)  •  247 Visitas

Página 1 de 2

PROPOSTA DE TEATRE

INTRODUCCIÓ.

VALOR DEL TEATRE A L’ESCOLA.

El teatre és una eina summament profitosa a l’escola ja que permet expressar emocions, sentiments, idees, pensaments, etc.; potencia el coneixement del cos i de la veu; desenvolupa la memòria, i ensinistra en la pràctica individual i col•lectiva de la comunicació.

Es desenvolupen capacitats personals com ara la imaginació, l’observació, la creativitat o l’expressió oral i corporal i exigeixen una anàlisi i una interpretació de la realitat que ens envolta. I sobretot impliquen comunicació, a partir principalment de dues formes d’expressió: l’oral i la corporal.

Així doncs, el teatre ofereix la possibilitat de madurar personalment i estableix una magnífica relació entre la realitat i el món de la imaginació i de l’expressió literària.

Si a tot això afegim com resulta d’engrescadora l’activitat teatral, no tan sols per a l’alumnat, sinó també per al mateix professorat, quan es domina el medi... què més podem demanar?

Per tant, el teatre adquireix un valor educatiu importantíssim, ja que permet desenvolupar globalment un conjunt d’actituds, procediments i conceptes interdisciplinaris que no es podrien treballar aïlladament i que obliguen l’alumne/a a prendre consciència de la realitat que l’envolta.

El més important no és, doncs, el simple fet de muntar un espectacle o una representació, o que es representi per a les famílies o a nivell intern, sinó la seva finalitat anirà encaminada a la formació global de la persona, a millorar la qualitat del procés d’ensenyament aprenentatge, aprofitant les immenses possibilitats que brinda l’activitat teatral.

CONCRECIÓ DE LA PROPOSTA

PROPOSTA 2A i 2B 4A i 4B 6A i 6B

Nadal Representació a l’escola.

Sant Jordi Representació a l’escola

Final de curs

(Maig) Obra de teatre al Círcol catòlic. Representada per a les famílies

Els cicles que organitzen Nadal i Sant Jordi proposaran, consultant abans als mestres que organitzen l’activitat, si les representacions a l’escola són obertes a totes les famílies, a les famílies dels nens i nenes participants, o bé es fan internes a l’escola.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com