ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Harvey Milk


Enviado por   •  5 de Diciembre de 2013  •  603 Palabras (3 Páginas)  •  326 Visitas

Página 1 de 3

Harvey Bernard Milk (22 de maig de 1930 – 27 de novembre de 1978) va ser un polític dels Estats Units i el primer home obertament gai a ser triat per exercir un càrrec públic a Califòrnia, com a membre del San Francisco Board of Supervisors, la legislatura de la ciutat i el comtat de San Francisco. Milk va néixer i va créixer a Nova York, on va acceptar la seva homosexualitat sent adolescent, però va mantenir les seves relacions sexuals en secret i amb discreció fins a convertir-se en adult. La seva experiència en la contracultura de la dècada de 1960 li va permetre abandonar molts dels seus punts de vista conservadors sobre la llibertat individual i l'expressió de la sexualitat.

Milk es va traslladar a San Francisco el 1972 i va obrir una botiga de càmeres de fotos. Encara que era molt inquiet, va treballar en diferents professions i canviava de casa freqüentment, finalment es va assentar en el districte de Castro, un veïnat que estava rebent una immigració massiva d'homes i dones homosexuals. Es va veure impulsat a presentar-se a «supervisor» de la ciutat el 1973, encara que hi va haver una certa resistència de l'establishment polític gai existent. La seva campanya va ser comparada amb el teatre: era descarat, directe, animat i extravagant, la qual cosa li va fer guanyar l'atenció dels mitjans de comunicació i vots, encara que no els suficients per a ser triat. Va fer campanya de nou en les dues eleccions següents, anomenant-se a si mateix com l'«Alcalde del carrer Castro». Els votants van ser suficients per a permetre-li presentar-se també a l'Assemblea Estatal de Califòrnia. Aprofitant la seva creixent popularitat, va dirigir el moviment polític gai en ferotges batalles contra les iniciatives antigais.

Milk va ser elegit «supervisor» el 1977 després d'una reorganització del procediment electoral: els representants de San Francisco van passar a ser votats i escollits per districtes, i no en l'àmbit de tota la ciutat. Milk va estar onze mesos en el lloc de supervisor municipal i va promoure una ordenança sobre els drets dels gais a San Francisco.

El 27 de novembre de 1978, Milk i l'alcalde George Moscone van ser assassinats per Donen White, un altre supervisor de la ciutat que havia dimitit recentment i volia recuperar el seu lloc, decisió que estava en mans de l'alcalde.

Tant l'elecció de Milk com els successos que van seguir el seu assassinat van demostrar una liberalització de les actituds ciutadanes i conflictes polítics entre el govern de la ciutat i una força policial conservadora.

Placa commemorativa davant de la botiga de fotografia de Harvey Milk a Castro Street

Milk s'ha convertit en una icona a San Francisco i en «un màrtir pels drets dels gais», segons el professor Peter Novak, de la Universitat de San Francisco. Mentre que les classes

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.6 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com