ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Moviments de la Terra


Enviado por   •  10 de Noviembre de 2015  •  Trabajos  •  510 Palabras (3 Páginas)  •  141 Visitas

Página 1 de 3

1.- Un viatger fa la ruta entre Barcelona i Buenos Aires. Amb el mapa i el text de la pàgina 4 del material d'estudi de la Unitat 1 respon a les següents preguntes: Quants fusos horaris travessa? Què són els fusos horaris? Coincideix sempre l'hora oficial dels territoris amb el seu corresponent fus horari?

El viatger travessa 4 fusos horaris. Per tant, a Buenos Aires hi ha 4 hores menys de diferència horària respecte a Barcelona, és a dir quan a Barcelona són les 7 de la tarda a Buenos Aires són les 3 de la tarda.

Els fusos horaris són cadascun de les 24 àrees en les que es divideix la Terra que segueixen la mateixa definició de temps (24 hores del dia) i que marquen la diferència horària d’una zona a una altra de la Terra. Tenen una longitud de 15 graus que resulten de dividir els 360 graus de l’esfera terrestre entre les 24 hores del dia.

No sempre coincideix l’hora oficial dels territoris amb el seu corresponent fus horari. Hi ha zones en que l’hora oficial pot diferir 30 minuts o més de 30 minuts de les zones veïnes.

2.- Quin moviment de la terra triga a completar-se:

- 365 dies: Moviment de translació.

- 24 hores: Moviment de rotació.

El dia 15 de gener:

- són més llargs els dies o les nits?  Les nits són més llargues.

- som més a prop d'un equinocci o d'un solstici? Som més a prop d’un solstici ja que fa menys dies que hem passat el solstici d’hivern que el dies que falten per arribar l’equinocci de primavera.

3.- Quina diferència fonamental hi ha entre la cartografia de Mercator i la de Peters?

Hi ha dues diferències fonamentals entre la cartografia de Mercator i la de Peters.

Una és que la cartografia de Mercator representava l’hemisferi Nord amb unes dimensions més grans respecte de l’hemisferi Sud, mentre que Peters respectava les dimensions reals dels continents.

La segona diferència és que en el planisferi de Peters els contorns i les formes dels continents no quedaven prou definides. En canvi, en el planisferi de Mercator, estaven perfectament definides.

4.- Quina capa de l'atmosfera és la més propera a la superfície terrestre? Quina és la més externa? Quin és el grau d'inclinació de l'eix de la Terra que s'esmenta al documental La Terra. Aspectes geològics?

La capa de l’atmosfera més propera a la superfície terrestre és la Troposfera i la més externa és la Exosfera.

El grau d’inclinació de l’eix de la Terra que s’esmenta al documental La Terra. Aspectes geològics és 23 graus.

5.- Pots indicar el nom dels paral·lels que delimiten la franja equatorial del planeta? Quin dels monuments o espais públics de l'exercici L1AC6 es troba situat més a prop de l'Equador? Quin es troba més a prop del meridià de Greenwich?

Els paral·lels que delimiten la franja equatorial del planeta són el Tròpic de Càncer i el Tròpic de Capricorn.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)   pdf (72.6 Kb)   docx (11.1 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com