ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Politica Oferta


Enviado por   •  7 de Noviembre de 2013  •  227 Palabras (1 Páginas)  •  158 Visitas

Política d’oferta

Estem en un període de crisi econòmica. El objectiu principal és....

Hi ha una crisis d’oferta, ja que hi ha un augment dels costos de producció. Per això cal aplicar polítiques d’oferta amb la finalitat de recuperar la taxa de beneficis. Bàsicament es centra en abaratir els costos de producció, en reduir els costos salarials. Això implica que des de els anys 80, s’han centrat en modificar la producció, reduir les cotitzacions socials i flexibilitzar el mercat de treball (crear un ventall de contractes diferents) per abaratir els costos salarials.

Com més flexible sigui el mercat de treball, més fàcil serà el acomiadament. La conseqüència serà que disminuint la ocupació augmentarem la productivitat.

S’aplica una reducció de la pressió fiscal, dels impostos. Si l’estat recapta mes impostos tindrà mes ingressos, es a dir hi haurà menys capacitat de despesa. Això implica una reducció del estat de benestar. Podem elegir entre reduir impostos indirectes o directes. La major part que recapta l’estat son de indirectes. I pel que fa als directes reduir el tipus impositiu de les rendes més elevades, amb la finalitat de tenir mes disponibilitat per consumir.

↓costos de producció ↑taxa de beneficis ↑inversió ↑ocupació ↑ PIB

La recuperació econòmica serà molt lenta. Es va tardar molts anys.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com