ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Treball De L'Snow.


Enviado por   •  28 de Abril de 2013  •  1.022 Palabras (5 Páginas)  •  414 Visitas

Página 1 de 5

INDEX.

Or■gen. 1

Modalitats. 2

T│cnica b¢sica. 3

Escalfament i msculs relacionats amb l'snow. 4

Or■gen i evoluci￳ del snow.

Encara que es for￧a complicat establir una data exacta de l'origen de l'snowboard, el podem fixar cap al 1965. Quan l'enginyer Sherman Poppen va construir el primer snurfer. Que es tractava d'una taula de fusta sense fixaci￳ per els peus i amb una corda, a la part davantera, que servia per mantenir l'equilibri.

La primera competici￳ de Snurfer es va celebrar l'any 1968 a Michigan i consistia en fer un descens en l■nia recta. A l'any segent, Dimitrije Milovich va comen￧ar a dissenyar taules dメsnowboard, utilitzant una barreja de poli←ster i fusta llaminada. Dメaqu■ va n│ixer la モWinterstickヤ, amb una longitud similar a la de lメesqu■ per￲ que era molt m←s ample.

Aproximadament a l'any 1980 a Europa es va comen￧ar a treballar seguint els models dels nord-americans i aix■ van sorgir innovacions a la taula com la fixaci￳ plana per bona dura. Que va ser inventada pel su■s Fern£ndes.

Jeff Grell va ser qui va constru￯r la primera fixaci￳ pels peus a la taula, i el primer home en utilirzar-ne una va ser Jake Burton, a un concurs que va tenir lloc l'any 1978.

A partir d'aqu■, i entre els anys 80 i 90, es produeix un gran boom del surf a la neu i d'aquesta manera, als Jocs Ol■mpics de 'any 1998 celebrats a Nagano, al Jap￳, l'esport de surf a la neu passa a adquirir la categoria d'esport ol■mpic.

A partir dels anys 2002 i 2003 es va crear un nou tipus de competici￳, que va estar creada per els corredors, anomenada TTR, tiquet to ride, que ←s molt m←s oberta a l'hora de participar i tamb← t← moltes possibilitats.

Taula d'snowboard.

Modalitats de lメsnowboard.

Dins de lメsnow, podem trobar 5 variants o modalitats diferents:

Freestyle (estil lliure): aquesta modalitat t← com a base fer trucs, com per exemple piruetes, salts, tirabuixons, etc.

Les taules d'aquesta modalitat s￳n les mes curtes i les que menys pesen. D'aquesta manera s￳n ideals per a realitzar trucs i moure's amb agilitat i facilitat. Presenten un disseny semblant als esquis tradicionals.

Freeride: aquesta ←s una modalitat que est¢ enfocada al descens per llocs extrems, ←s a dir, fora de les pistes. Pot combinar-se amb el freestyle i passa a denominar-se Freeride Extrem.

￉s compon d'una taula ideal per a tot terreny i neu. Per lliscar per dins o per for de la pista. Est¢ caracteritzada per ser una taula semi r■gida, m←s llarga i m←s prima que la del Freestyle.

Snowboard alp■: aquesta modalitat es fa servir per competir.

Les taules tenen una punta que no es gaire corba i la cua ←s qasi totalment plana. Per tant hi ha un m¢xim de contacte entre la taula i la neu. Es caracteritzen per ser m←s primer i estables, que permeten aconseguir altes velocitats i girs r¢pids.

Boardercross: aquesta modalitat ←s com una barreja de tots els estils que hi ha.

Les taules s￳n h■brides, tenen un shape de taula polivalent amb el tail for￧a pla i no gaire

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.3 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com