ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Àrtemis, Artemisa


Enviado por   •  12 de Octubre de 2015  •  Apuntes  •  346 Palabras (2 Páginas)  •  149 Visitas

Página 1 de 2

[pic 1]

Οτος ἐστι θεά…

Àrtemis, Artemisa

En Roma es coneguda com a…

Diana

És la deessa de…

La caça i protectora dels animals i dels boscos. També era la deessa de la música, tenia el poder de donar oracles, era deessa curadora dels mals, divinitat marítima, protectora de les ciutats i de les seves portes, deessa dels mercaders, caminants, viatgers i oradors, protectora de l’agricultura i de la cria d’animals domèstics.

La seva família és…

Es filla de Zeus i Letó (Letona).

Quan Letó era a punt de donar a llum, no trobava cap terra que l’ acollís per por de la venjança d’Hera, fins que arribà a l’illa anomenada després Delos, on a la fi pogué parir els seus dos bessons: primer Àrtemis, que ajudà seguidament a néixer al seu germà Apol·lo.

Zeus va intentar violar a la germana de Letó, Astèria però ella va escapar convenir-se en codorniu.

Hera va perseguir a Letó i no va deixar que ningú l’acollis perquè dones a llum, tan sols a l’illa d’Ortigia que estava deserta. Hera va prohibir a la seva filla Il·lítia que era la deessa dels parts que l’atengui i els deus veient el dolor de la deessa van decidir que neixes Àrtemis per ajudar-la a que sortís el seu germà Apol·lo

És representada amb…

És representada com una donzella vestida amb una túnica curta que du un arc i un carcaix ple de fletxes. Sovint apareix acompanyada d’un cérvol o d’un gos de caça. Quasi sempre és als boscos, caçant en companyia de les seves nimfes.

Un mite relacionat amb aquesta divinitat…

En una versió del mite Àrtemis estava banyant-se nua en els boscos propers a la ciutat beòcia d’Orcomen quan Acteó es va topar amb ella i es va quedar mirant-la, fascinat de la seva bellesa. Quan Àrtemis el veié el va transformar en un cérvol i va manar als seus propis gossos de caça que el matessin. Aquests el van matar i devorar; posteriorment el centaure Quiró els troba vagant pel bosc i construí una estàtua en honor al seu amo.

Representacions artístiques d’aquesta divinitat (pintura, escultura, cinema, música…, en definitva, tot allò que trobis)[pic 2]

[pic 3][pic 4]

[pic 5][pic 6]

[pic 7]

[pic 8]

[pic 9][pic 10][pic 11][pic 12]

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)   pdf (843.9 Kb)   docx (726.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com