ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Antropologia del parentiu: Exercici pràctic: Observació del ritual nupcial


Enviado por   •  6 de Marzo de 2020  •  Trabajos  •  1.055 Palabras (5 Páginas)  •  137 Visitas

Página 1 de 5

Antropologia del parentiu:

Exercici pràctic: Observació del ritual nupcial

L’observació la realitzo el divendres 8 de novembre a les dotze del migdia a Vilanova i la Geltrú, a la Plaça de la Vila on es troba situat l’Ajuntament de la localitat. El casament que analitzo és civil.

L’escenari on succeeix l’acció és la Plaça de la Vila, un espai ampli i peatonal, on es troba l’Ajuntament de la ciutat, la biblioteca municipal i dues terrasses de bars que ocupen les cantonades de la plaça.

[pic 1]

1. Plaça de la Vila. Vilanova i la Geltrú. L’Ajuntament és l’edifici que es troba al centre.

Primer m’agradaria fer esment a la distribució que presenten els actors: Trobem que a l’entrada de l’Ajuntament es troben aplegats un total de dotze persones. La disposició d’aquesta és semicircular -d’esquenes a l’entrada de l’Ajuntament, de cara a la plaça-, de manera que es dibuixa un passadís que condueix a la porta de l’Ajuntament.

Pel que fa els subjectes en si, trobem que la mitjana d’edat es troba entre la franja dels 30-60 anys, tot i que en destaca dos infants -un nen i una nena- d’aproximadament d’entre 5 i 8 anys. Trobem també que hi ha una proporció més gran de dones que d’homes. Els homes a trets generals vesteixen amb camisa -tot i que també hi ha algun cas de corbata i americana- i les dones amb vestit llarg o faldilla llarga també. Els colors de la roba predominants entre les dones són de tela lluent, dins una gama de blaus, ocres i vermells, tot i que no sembla ser que existeixi cap relació entre els colors de les dones i el seu rol en el casament -en el cas de les dames d’honor-.

Respecte els dos únics infants de la cerimònia, ambdós vesteixen de blanc, la nena amb un vestit i el nen amb una camisa i uns pantalons.

Els rols que s’estableixen a trets generals, ens permeten observar que l’agrupació dels membres no és purament anecdòtica, sinó que és un reflex dels vincles que existeixen entre cadascun d’ells.

Les persones es troben agrupades de la següent manera: Trobem que hi ha un grup de joves en un extrem, un altre grup de quatre persones d’edat mitjana -sembla ser que són dues parelles-, i un altre grup de persones grans que gesticulen i semblen inquietes. Els dos infants no sembla pertànyer a cap grup de forma estricte, sinó que fan de vincle entre el grup de les parelles d’edat mitjana i el grup de persones grans, ja que corretegen amunt i avall, i interactuen en especial amb aquests dos grups.

Hi participa l’Ajuntament com a institució local, és un casament pel dret civil. No hi participa cap més institució ni organització.

A les 12.10h arriba el nuvi -d’uns 30 anys aproximadament- a peu acompanyat d’unes 6 persones, que semblen ser familiars i amics íntims. El nuvi vesteix camisa i americana, els altres segueixen en la línia estètica de la resta de convidats que encara esperen a l’entrada.

Les persones que es troben a l’entrada reben al nuvi amb aplaudiments. Els nouvinguts i els que es trobaven esperant es saluden amb petons i abraçades. El nuvi ocupa més o menys un espai central en el semicercle.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6 Kb)   pdf (155 Kb)   docx (94 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com