ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Covid en psicologia (Cat)


Enviado por   •  10 de Febrero de 2021  •  Tareas  •  518 Palabras (3 Páginas)  •  91 Visitas

Página 1 de 3

[pic 1]Sociología General

SOCIOLOGÍA  GENERAL

Tema 2-3 ACTIVITAT PRÀCTICA. Globalització i risc. 24/11/2020

Lluna Gradolí Giner, 1º GRUP  Professora: Fatima Perello Tomas


Podem observar que l’arribada del Covid-19 a les nostres vides està deixant veure de veritat com de vulnerables som i està exposant la solidaritat de la nostra societat, no sols respecte a com de vulnerables som en el que es refereix als aspectes físics que tenen a veure amb la malaltia, sinó també amb els valors essencials que compartim com a essers  humans. A més, ens ha fet reflexionar sobre la nostra fragilitat Es tracta d’un nou repte que ens hem vist en la necessitat de fer front, hem hagut d’aprendre a confiar cegament, tant en el que fa referència a les mesures imposades pel govern com a les instruccions sanitàries. El covid-19 ha suposat un canvi complet de la societat tal com la coneixíem.

Pense que realment aquest és un bon  moment per a  reflexionar i repensar-nos. Com ja va escriure Sebastián F. Villamizar Santamuaría en El Espectador, “quizás estos tiempos de aislamiento físico nos den para reflexionar más sobre qué tipo de comunidad queremos mantener.”

En l’àmbit de l’educació, la pandèmia també ha tingut un fort impacte i tal vegada és amb el que jo més em puc sentir identificada i perjudicada ja que milions i milions d’estudiants s’han vist afectats per aquesta i per les mesures que es van haver d’adaptar per controlar el virus a aquest àmbit. A més a més, ha creat un gran augment en les desigualtats en l’esfera de l’educació ja que no tot el món podia tenir accés als materials necessaris per continuar amb el curs degut a les dificultats econòmiques i/o familiars.

En aquest moment, la globalització es presenta com l’única possible explicació per a tothom. El fet de que el covid-19 s’ haja expandit a tan gran escala ens pot portar a pensar que té alguna cosa a veure amb la globalització, es pot dir que aquesta s’ha convertit en la millor aliada del virus. Podem assegurar i coincidim tots en que el Covid destaca per la seua velocitat de propagació, impulsada per la societat global actual i el fet de que es propagues per l’aire tampoc ha sigut de gran ajuda.  Per aquest motiu les principals mesures adaptades a nivell mundial des del començament de la pandèmia ha sigut l’aïllament social i entre països, el que ha suposat una gran fallida en l’economia mundial.

També podem parlar relacionat amb el Covid i la pandèmia de la Societat del risc. Sobretot de com ha canviat la societat en la forma de relacionar-se, pel que fa al distanciament, les mascaretes i altres mesures de prevenció. També, la importància d'una altra indústria a què no estem acostumats o que ens passava desapercebuda i el distanciament de les famílies o la crisi sanitària.

BIBLIOGRAFÍA:

Boix, I. (25 de mayo de 2020). NUEVA TRIBUNA. Obtenido de Nuevatribuna.es.

Innerarity, D. (1 de junio de 2020). El covid-19 y la globalización. infoLibre.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.2 Kb)   pdf (118.6 Kb)   docx (45.2 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com