ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Derechos Fundamentales De Menores


Enviado por   •  9 de Diciembre de 2014  •  320 Palabras (2 Páginas)  •  215 Visitas

Página 1 de 2

1. Els menors són titulars de drets fonamentals?

El Dret comunitari prèviament al Dret estatal s’ha manifestat al respecte, reconeixent que els menors si que son titulars de drets fonamentals. Per exemple l’article 8 de la Declaració del Drets Humans, tot i no fer menció explicita als menors, reconeix el dret de la persona a que els tribunals l’emparin enfront d’actes que atemptin contra els seus drets fonamentals.

Posteriorment el Dret Comunitari Europeo també s’ha manifestat al reconèixer per exemple a la Carta Europea dels Dret de l’Infant, de 21 de setembre de 1992, tot i no fer menció a l’expressió “drets fonamentals” detalla un seguit de drets dels menors que englobarien els drets fonamentals.

A nivell estatal l’article 14 CE menciona el dret a la igualtat i no discriminació aplicable als espanyols i l’article 1 de la Llei 1/1996 estén la seva aplicació als menors en territori espanyol. Posteriorment fa un recull de tots els drets fonamentals dels menors con el dret a l’honor, a la intimitat i a la pròpia imatge,(art. 4), dret a la informació (art. 5), dret a lliberta ideològica (art. 6), dret de participació, associació i reunió (art 7), dret a la llibertat d’expressió (art 8). Aquesta llei es el marc que garanteix l’exercici i el de desenvolupar de mecanismes de protecció dels drets fonamentals dels menors contemplats a la Constitució, tal com ho assenyala a l’article 3. I ho farà sempre des de la perspectiva dels Tractats Internacionals dels que s’ha adherit, sempre tenint en compte el valor que aquests tractats adquireixen en relació als menors especialment accentuats al nostre ordenament jurídic per via de de l’article 39.4 CE i l’article 10.2 CE relacionat amb l’art. 96 CE, que venen a establir que les normes relatives als drets fonamentals dels menors s’interpretaran de conformitat amb la Declaració dels Drets Humans i demès Tractats i convenis internacionals sobre les matèries a que la constitució s’hi ha adscrit.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com