ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Vanguardia


Enviado por   •  19 de Octubre de 2012  •  Informes  •  472 Palabras (2 Páginas)  •  297 Visitas

Página 1 de 2

1) Aquest text és un article del diari "La Vanguardia" de fa aproximadament un mes. Prové de l'agència EFE, una agencia d'informació i notícies espanyola molt coneguda.

2) És l’anunci d’un esdeveniment proper. Una nit de compres el proper 30 de novembre. No és un article d’opinió, crítica, etc.

3) El text està datat i és molt recent, del 19 de novembre d’aquest mateix any. La notícia és la inauguració de la propera campanya de Nadal amb una nit de compres al Passeig de Gràcia de Barcelona.

2) El text ens parla d'una iniciativa que s'ha dut a terme a Barcelona anomenada "The shopping night Barcelona 2011". Consisteix en mantenir les botigues obertes fora de l'horari habitual, i aquest any com a novetat, s'ha ampliat la seva extensió a més carrers del voltant de l¡eix comercial de la ciutat.

Assenyalen que Barcelona rep el 40% dels turistes de fora de la Comunitat Econòmica Europea i que allí gasten un 24% dels seus diners, això situa a la ciutat entre les capdavanteres a Europa en vendes a les tendes, l'anomenat "shopping". Hi ha un ampli ventall d'oferta per a totes les butxaques, no és un comerç limitat a una minoria. De retruc també s'impulsa altres àrees com la gastronomia, l'oci, la cultura... Amb tot això pren empenta el prestigi i el renom de la ciutat a nivell mundial i genera guanys.

3) Donat l'èxit de la iniciativa és molt probable que es segueixi repetint durant anys i que fins i tot es consolidi ja que està donant molt bons resultats. En temps de crisis s'han de prendre mesures d'aquest tipus per potenciar el comerç.

És una noticia força interessant perquè ens orienta sobre les estratègies que es duen a terme a la ciutat per tal de donar una empenta al sector dels serveis. Valoro positivament que s'organitzin projectes com aquests com a consumidora i treballadora del sector que sóc.

Des del punts de vista dels barcelonins del text es pot extreure una valoració molt senzilla: avisar als lectors sobre aquesta nit de compres. A Barcelona estem poc acostumats a una nit d’aquestes característiques i l’avís del diari sembla molt oportú. També es pot pensar que aquesta iniciativa en temps de crisi és molt oportuna i pot animar el consum. De fet la notícia té un cert caire optimista i festiu.

Per altre costat es vol propiciar el consum del turisme de gran capacitat adquisitiva i sobretot projectar la Ciutat Comtal cap a l’estranger. Hem de valorar que en altres llocs també es donen aquests tipus d’iniciatives, sobretot abans de Nadal.

El valor del text és molt limitat en el temps, pot ser important per a les persones que tinguin interès en aquesta original nit de compres, però desprès del 30 de novembre la notícia

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com