ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Vanguardias


Enviado por   •  12 de Noviembre de 2012  •  546 Palabras (3 Páginas)  •  292 Visitas

Página 1 de 3

A. Tipus test Tirant lo Blanc

B. 1-Relacio que te Marti Joan de Galba amb tirant lo blanc

El Tirant Lo Blanc va ser escrita per Joanot Martorell entre 1460 i 1468 i publicada a València l'any 1490. Es creu que en la redacció de la novel•la hi havia intervingut un segon autor, Martí Joan de Galba, que es creia que havia escrit l'última part de la novel•la. Però es diu que el Tirant és completament obra de Martorell, i que l'única funció de Martí Joan de Galba va ser custodiar el manuscrit i portar-lo a la impremta.

2-Explica particularitats de tirant des de el punt de vista del narrador. Exemples

Les particularitats de tirant lo blanc des de el punt de vista del narrador seria que mai s’adreça als personatges, sinó que en algun cop, va cap a els lectors.

El narrador es omniscient i opina sobre tot allò del que narra. Es explicada en 3ºpersona. Es poden diferenciar en la novel•la: Diàlegs i narracions

Les seves descripcions sobre la historia es detallada com per exemple: Rituals cavallerescos, els paraments militars, la vida cortesana, les escenes amoroses, les estratègies de la batalla, etc.

3-Podem afirmar que tirant hi troben algun plagi? Justifica-ho

En la novel•la de Tirant lo Blanc podem trobar alguns plagis ja que abans, en aquella època, el plagi no era mal vist. Així que algunes histories com les novel•les cavalleresques. Tots es basaven en un model a seguir, com podria ser: Tirant lo Blanc, Lletres de batalla, els llibres de cavalleria, etc.

4-Alguna estratègia que fa la viuda reposada per superar-lo?

La viuda fa un muntatge per a enganyar a tirant , fa que te relacions sexuals amb el home del hort( que ella es disfressada de plaer de ma vida). La Carmesina i les donzelles es pensa que han mantingut relacions i li fan la prova del mocador per saber si es verge. Tot es mentirà per separar la Carmesina d’en Tirant.

C. 1-Diferencies entre llibres de cavalleries i novel•la cavalleresca.

Llibres de cavalleries: són les que es van escriure al s. XII i es caracteritzen per la presencia d’elements sorprenents i amb personatges sobrehumans. Es centren en temes de llegendes artúriques. Característiques: - Presencia de elements meravellosos e inversemblants, Temps interpolar i l’acció se situa en terres llunyanes i exòtiques.

Novel•la cavalleresca: son histories del s. XIV fins XVI que reflecteixen el mon real dels cavallers de l’època. Característiques:- Protagonistes forts i valents, però dins del que arriba a la mesura del home, passa a llocs localitzats i el temps es una etapa immediata a la que es va escriure. Com per exemple: Tirant lo Blanc i Curial e Güelfa.

2-Que son les novel•les exemplars?

Són aquelles novel•les anònimes i presents a totes les literatures romàniques. No tenen cap sentit

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (3 Kb)
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com