ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Practica1 geografia del desenvolupament Madagascar


Enviado por   •  3 de Abril de 2021  •  Trabajos  •  882 Palabras (4 Páginas)  •  158 Visitas

Página 1 de 4

Madagascar

Contextualització del país

El nom oficial d'aquesta illa és la Republicà de Madagascar, se situa a l'oceà Índic, al sud-est de la costa del continent africà, és l'illa més gran d'Àfrica i la quarta més gran del món. El gentilici de Madagascar és malgaix, i l'idioma nacional és malgaix, i com a segon idioma és el francès a causa de la seva colonització. Oficialment contra amb 18 ètnies diferents gràcies a les migracions.

És un país en via de desenvolupament. L'estratègia del desenvolupament de Madagascar es basa en eco turisme, agricultura, inversió en educació, salut i empreses privades. Malauradament aquests elements no es distribueixen uniformement en tota la població, produint la disminució de nivell de vida entre les classes pobres i mitjanes.

L'illa va ser colonitzada pels indonesis abans que pels africans, això explica els seus trets afro-indonesis. Des de l'any 1896 França va colonitzar l'illa fins a 1960, on a partir d'aquest any Madagascar va passa a ser independent. Des de 1975 fins a 1991 va estar dirigida pel dictador Didier Ratsiraka. Més tard va recuperar la presidència fins al 2002,on Marc Ravalomanana es va proclama guanyador per la majoria absoluta de la població, i amb el suport de França. L'any 2009 passa a ser president amb un cop d'estat, fins al 2014, on va ser succeït per Hery Rajaonarimampianina en unes eleccions presidencials.

Anàlisi d'IDH i IDH-D

Madagascar es troba en la posició 158 del rànquing mundial l'any 2015. Amb un IDH de 0,512, una esperança de vida de 65,5 anys, amb una esperança d'estudi de 10,3 anys i 6,1 anys de mitjana, amb uns ingressos nacionals bruts de 1.320 $ per càpita. Quant a l'IDH-D és del 0,374, tenint una desigualtat de 26,9%.

Anàlisi dels resultats en relació a la situació en anys anteriors

Font: Elaboració pròpia a partir de les Nacions Unides

Pel que fa al progrés del IDH des de l'any 2000, ja que no hi ha existència de dades anteriors, va augmentar notablement fins a l'any 2010, a partir d'aquesta data ha anat augmentant lleugerament. Però respecte a la variació en la classificació segons l'IDH, des de 2010 fins a 2015 ha baixat 8 posicions.

L'esperança de vida ha augmentat des de 52,9 anys fins a 65,5.

Discussió dels resultats obtinguts

A continuació desglossarem l'IDH per indicadors i els comentarem.

Respecte a l'esperança de vida en néixer, Madagascar es posicionaria en el lloc 139 en el rànquing, posicionant-se per damunt dels països com Swazilàndia o Sudàfrica, que per l'IDH es troben per damunt.

Si mirem l'indicador d'índex d'educació, pujaria posicions, quedant per damunt de Nigèria i Pakistan, estant aquest en posicions superiors a Madagascar.

Segons l'últim indicador d'INB, Madagascar baixaria a la posició 176,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6 Kb)   pdf (45 Kb)   docx (10 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com