ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Josep Puig I Cadafalch


Enviado por   •  7 de Mayo de 2014  •  335 Palabras (2 Páginas)  •  228 Visitas

Página 1 de 2

Josep Puig i Cadafalch (Mataró, Maresme, 17 d'octubre de 1867 - Barcelona, 23 de desembre de 1956) fou un dels arquitectes cabdals pel que fa al modernisme, historiador de l'art i polític català.

 Caracteritzat per la passió pel medieval, la seva policromia estructural, i l'ús expressiu de tècniques artesanals. El seu estil també està vinculat amb el seu sentiment d'arrelament a la terra, de casa pairal catalana, de prestigi feudal, aristocràtic, simbolista i somiador. Es coneix com a època rosa pel color dels seus edificis d'obra vista (maó al descobert) combinada amb rajola i forja.

 S'identifica la influència del seu mestre Domènech i Montaner i de Vilaseca, sobretot per l'ús de finestrals neogòtics o neoreneixentistes i les fileres de finestres a les golfes.

 La Casa Garí i la finca que l'envolta van ser projectats per Josep Puig i Cadafalch i es va construir entre el 1898 i el 1900 a Argentona, el Maresme.

 La propietat es un magnífic conjunt que inclou una gran casa, que en realitat es més un palau que una casa, amb un gran nombre de dependències sumptuoses amb l'afegit d'un petit teatre, uns jardins esplèndids, una capella neoromànica i el conjunt de les tanques que ja per si soles són una obra d'art. La casa es va construir en l'emplaçament d'una antiga masia propietat del financer Garí, de qui porta el nom.

 El conjunt ha estat recentment restaurat i es pot contemplar actualment com una de les més esplèndides cases Modernistes del Maresme. L'estil de les cases dintre de la propietat (excepte una masia que ha conservat el seu estil tradicional) correspon al primer dels tres períodes de l'arquitecte Puig i Cadafalch (el període rosa), segons la classificació que en fa Cirici Pellicer. La casa es de propietat privada i no se'n pot visitar l'interior.

 Fora de la finca, i actualment separat per l'autopista, hi ha la Torre del Cros, una torre d'aigua per a la finca, també obra de Puig i Cadafalch. Actualment ha quedat al mig d'una zona industrial que porta el seu nom.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com