ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Robert Frost (català)


Enviado por   •  14 de Marzo de 2013  •  3.363 Palabras (14 Páginas)  •  375 Visitas

Página 1 de 14

-Robert Frost-

Índex:

Biografia............................................................................................pàgs. 1-2

Vida personal.........................................................................pàg. 3

Obra...................................................................................................pàgs. 6-9

Poemes.............................................................................................pàgs. 10-15

Descripció de l’exposició................................................................pàg. 15

Bibliografia.......................................................................................pàg. 16

Biografia.

Robert Lee Frost va néixer el 26 de març de 1874 a San Francisco, Califòrnia (E.U.A.), fill de William Prescott Frost Jr., periodista del San Francisco Evening Bulletin, i Isabelle Moodle, mestre.

Frost va publicar el seu primer poema a la revista del seu institut a Lawrence, Massachusetts. Va ser acceptat per la Universitat de Dartmouth, tot i que la va deixar dos mesos més tard, i va tornar al seu poble i es va dedicar a ajudar a la seva mare a les classes, a més de treballar de repartidor de diaris i d’operari de fàbrica, aquetes feines no el satisfeien i d’aquí va sortir la seva vocació de poeta.

El 1894, Robert Frost va vendre el seu primer poema My Butterfly: An Elegy, al New York Independent per 15 dòlars. Aquell mateix any li demanà matrimoni a Elionor Miriam White, però aquesta li va dir que no perquè encara no havia acabat els seus estudis. Un cop els va haver acabat Frost i Elionor es van casar a la Universitat de Harvard on Robert Frost hi va estudiar durant dos anys, fins que ho va haver de deixar per fer-se càrrec de la seva família. Així doncs van marxar de la universitat i se’n van anar a viure a una granja que l’avi de l’autor els havia comprat a Derry, New Hampshire. Hi va estar treballant durant nou anys i durant les primeres hores del matí era quan escrivia els poemes que més endavant els van fer famós. La granja no aportava beneficis i Frost va tornar a ser professor de llengua anglesa a la Pinkerton Academy de New Hampshire, del 1906 al 1911 i després va treballar a la New Hampshire Normal School a Playmouth, New Hampshire.

El 1912 Frost i la seva família van marxar a Gran Bretanya, primer van viure en un petit poble a les afores de Londres, Beaconsfield. L’any següent va publicar el seu primer llibre de poemes, A Boy’s Will, a Anglaterra va conèixer a poetes com Edward Thomas (membre d’un grup de poetes conegut com els Dymock Poets), també va conèixer a T. E. Hulme i a l’Ezra Pound. Aquest últim va ser el primer americà que va fer una bona crítica sobre el treball de Frost, tot i que després Frost va dir que Pound va intentar manipular la seva obra.

Frost va conèixer a molts poetes contemporanis anglesos, sobretot després d’haver publicat els seus dos llibres de poesia, A Boy’s Will (1913) i North of Boston (1914).

Llavors va començar la Primera Guerra Mundial i ell i la seva família van tornar als Estats Units, el 1915 i va comprar una granja a Franconia, New Hampshire, on va posar en marxa la seva carrera com escriptor, professor i conferenciant. Aquesta casa va ser la casa d’estiu de la família fins el 1938. Actualment la casa es diu The Frost’s Place, es un museu sobre Robert Frost i la poesia.

Durant els anys 1916-1920, 1923-24 i 1927-1938, va ensenyar anglès al Amherst College a Massachusetts.

El 1924 va guanyar el seu primer premi Pulitzer pel seu llibre New Hampshire: A Poem with Notes and Grace Notes. A més també va guanyar-ne tres més, un per Collected Poems el 1931, un altre per A Further Range el 1937 i l’últim va ser per A Witness Tree el 1943.

El 1965 la universitat de Harvard, va dir que Robert Frost havia rebut el seu grau honorífic en la seva universitat. Tot i que Frost mai s’havia arribat a graduar, va rebre més de 40 graus honorífics per universitats com la de Princeton, Oxford, i Cambridge, i va ser la única persona en rebre dos graus honorífics de la universitat de Dartmouth.

El 1950 va rebre la Medalla d’Or del Congres dels Estats Units.

El 1986, Robert Frost va llegir The Gift Outright, un poema seu bastant conegut, durant l’acte de presa de la presidència del president John F. Kennedy, el 20 de gener de 1961.

El 29 de gener de 1963 va morir a Boston, a causa d’unes complicacions que van sorgir després d’una operació. En el seu epitafi està escrita l’última línia del seu poema The Lesson for Today (A Witness Tree), la que diu el següent: “I had lover’s quarrel with the world” ( “Vaig tenir una baralla d’enamorats amb el món”)

Vida personal:

La vida personal de Robert Frost va ser solitària i trista.

Quan tant sols tenia 11 anys el seu pare va morir de tuberculosis, deixant-li a la família només vuit dòlars. La seva mare va morir de càncer el 1900. El 1920, Robert Frost va haver de ingressar a la seva germana Jeanie en un hospital psiquiàtric, on va morir nou anys més tard. A més a més tant ell com la seva mare van patir depressions i, l’any 1947, Frost també va haver d’internar a la seva filla Irma. La dona de Frost, Elinor també va patir brots de depressió.

L’Elinor i en Robert Frost, van tenir sis fills, l’Elliot (1896-1904, va morir de còlera), la Lesley Frost Ballantine (1899-1983), el seu fill Carol (1902-1940 es va suïcidar), l’Irma (1903-1967), la Marjorie (1905-1934 que va morir com a resultat de la febre Puerperal després d’haver donat a llum) i la seva filla petita, l’Elinor Bettina (1907-1907 va morir tres dies després d’haver nascut). Només la Lesley i l’Irma van sobreviure al seu pare. L’Elinor, la dona de Robert Frost, va morir a causa d’uns problemes de cor que havia tingut durant tota la seva vida, va desenvolupar un càncer de mama el 1937, i va morir per un atac de cor el 1938.

Obra:

Poesia:

• After

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (22.1 Kb)  
Leer 13 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com