ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

ACTIVIA


Enviado por   •  26 de Marzo de 2015  •  Tesis  •  1.889 Palabras (8 Páginas)  •  148 Visitas

Página 1 de 8

2. ACTIVIA

2.1. Anunci

2.2. Anàlisi de l’anunci

2.3. Estudi sobre el problema del trànsit intestinal

2.3.1. Com millorar aquest problema?

2.3.2. Com actua Activia amb el trànsit intestinal?

2.1. ANUNCI

https://www.youtube.com/watch?v=gCDxXOqr5k04

2.2. ANÀLISI DE L’ANUNCI

Motivacions del Consumidor:

1. Introducció

Per el desenvolupament del següent treball pràctic analitzaré el producte Activia. Crec que Activia presenta una estratègia de màrqueting completa, i que permet veure les diferents característiques dels seus consumidors, la comunicació i la meta del mercat la qual apunta.

Fonamentalment podem dir que Activia és un Iogurt batut dietètic edulcorat reduït en calories, que es distingeix dels altres productes en la mateixa categoria per posseir ActiRegularis, un probiòtic que ajuda a l'activitat intestinal. Aquest producte posseeix diverses presentacions: en estat bevible i cremós, i en aquest cas analitzaré l’envàs de iogurt de 125g.

2. Fonamentació dels passos de l'acció de Màrqueting

Per a qualsevol producte, l'estratègia de màrqueting ha de començar definint primer els beneficis que els consumidors busquen en el mercat i adaptar les estratègies de màrqueting en conseqüència. Totes les empreses han de ser conscients que les companyies que no s'adonen de les necessitats del consumidor, poden cometre errors crítics. L'estratègia compta amb 6 passos que analitzaré en aquest cas basant-me en Activia:

• Identificar el segment dels consumidors: Activia està principalment dirigit a dones joves i adultes de classe mitjana en endavant. Està dirigit a dones actives, mestresses de casa, treballadores, que tenen com a valor la cura de la seva salut.

Cal aclarir que en les últimes campanyes publicitàries, es pot distingir que Activia està tractant d'ampliar el seu segment de mercat cap als homes, incloent-lo en la seva comunicació informant que també és beneficiós per a la salut d'ells.

• Identificar les necessitats del segment: La meta de mercat d’aquest iogurt té com a principal necessitat la cura de la seva salut, que és el benefici que el diferencia de la resta dels productes similars. Els consumidors necessiten un producte que ofereixi beneficis sobre el trànsit intestinal, sense contenir greixos, que sigui fàcil i pràctic de consumir i que a més, tingui un sabor agradable. Els consumidors necessiten continuar amb les seves activitats diàries, amb la seva rutina i d'aquesta manera, millorar la seva activitat intestinal, que a més, influeix en el benestar general de les persones.

• Posicionar nous productes o fer-ho amb productes existents per satisfer aquestes necessitats: Activia és al mercat fa pocs anys, pel que podem dir que aquest producte ha estat posicionat per satisfer les necessitats latents al mercat. Activia va començar amb una intensa campanya de comunicació i publicitat en la qual destacava el seu benefici i l’avantatge competitiu: t'ajuda a regular el teu trànsit intestinal. D'aquesta manera Activia va sortir al mercat amb una clara diferència dels altres iogurts; i és aquest l’avantatge competitiu que el diferencia en un mercat amb tantes opcions.

En les campanyes publicitàries es fa referència a la dona activa, amb ocupacions que necessita estar lleugera per complir les seves obligacions. A més va utilitzar figures reconegudes, dones reeixides per comunicar un missatge positiu cap a les receptores de la publicitat. Actualment Activia és líder en la seva categoria, té un fort posicionament i la seva participació de mercat creix cada dia més. Aquest posicionament l'ha aconseguit gràcies a la comunicació dels seus beneficis i sobre tot ha assegurat el seu èxit oferint un producte que detecta i satisfà les necessitats del seu mercat; aconsegueix omplir les seves expectatives sent saludable, saborós i pràctic; prestant vital atenció als canvis i a les tendències dels seus consumidors, responent immediatament amb canvis en els productes, en la publicitat, promocions i d'aquesta manera assegura el seu posicionament i evita l'amenaça de la competència.

• Desenvolupament de l'Estratègia de Màrqueting: Com he esmentat anteriorment l'estratègia de màrqueting del producte Activia va començar detectant les necessitats del seu mercat. En base a això, va desenvolupar un producte que és beneficiós per a la salut digestiva i que ajuda a combatre de manera senzilla un problema que afecta a moltes persones. D'altra banda, el producte ha anat evolucionant des del seu llançament i han desenvolupat nous sabors. És molt senzill aconseguir el iogurt d'Activia, en supermercats, magatzems, quioscos, estacions de servei, etc. Aquesta estratègia de distribució garanteix la disponibilitat i promou la compra per impuls. Sempre està exposat amb algun cartell o lleixa que ressalti els seus beneficis, possibiliti la identificació pels colors i desperti el desig de compra.

Pel que fa a la comunicació desenvolupen una extensiva i permanent comunicació en diferents mitjans gràfics, TV, via pública, etc. A més duen a terme activitats de màrqueting directe a través de mailings i participació en blogs al seu lloc web. Aquest tipus d'accions permet que es vagi generant una relació més íntima entre la persona i el producte i que aquesta creï llaços de lleialtat cap a la marca.

En relació al preu, Activia maneja un preu d'acord al rang de preus dels iogurts i amés, permanentment té promocions per compra de paquet, preus de llançament, etc.

3. Quins són els drets del consumidor que hi són presents?

Els drets del consumidor són aquelles normes i regulacions que tenen com a objectiu protegir els consumidors. En el cas d'Activia, veiem presents els següents drets:

• SEGURETAT: A través del lacrat de l'envàs, el material de plàstic aprovat per al contacte amb els aliments, el suport de l'OMS que sosté els beneficis del ActiRegularis són característiques que asseguren que Activia no és un producte perjudicial per a la salut dels consumidors.

• INFORMACIÓ:

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (12.1 Kb)  
Leer 7 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com