ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

ACTIVITAT D’AVALUACIÓ CONTINUADA 2 - Cas Jordi


Enviado por   •  4 de Diciembre de 2016  •  Tareas  •  726 Palabras (3 Páginas)  •  109 Visitas

Página 1 de 3

ACTIVITAT D’AVALUACIÓ CONTINUADA 2 - Cas Jordi

1.- Quins aspectes descrits no corresponen a l’edat del Jordi? A quina àrea o àrees del desenvolupament fan especial referència? Justifica-ho i relaciona-ho amb la Teoria Genètica de Piaget. 

Segons la Teoria Genètica de Piaget, els aspectes que no corresponen a l’edat que té el Jordi afecten a tres àrees del desenvolupament. La primera, tal i com es mostra en el text, és la cognitiva que perjudica la funció simbòlica, que es manifesta a través del llenguatge i del dibuix, ja que l’hauria d’haver adquirit totalment entre els dos i els primers quatre anys. Podem veure com encara no l’ha aconseguit passar perquè es comunica a través de gargots, que posteriorment explica per ell mateix a través de les seves pròpies interpretacions del que vol representar. Això ho podem relacionar amb el desenvolupament lingüístic, ja que tal i com es cita en el text: <>. El nen presenta un nivell de llenguatge formal que, si s’hagués desenvolupat, l’hauria adquirit abans dels dos anys, ja que aquest només consisteix en aprendre algunes paraules essencials que li serveixen per comunicar-se de manera bàsica. Mentre que per l’edat que té, ja hauria de tenir un vocabulari més ampli per poder ser capaç de relacionar-se en situacions més complexes i això li permetria convertir el llenguatge que té adquirit en un instrument de pensament. Segons els anys que té el noi, hauria d’atènyer el pensament intuïtiu. Un altre dels desenvolupament afectats és el motriu, ja que com ens cita el text a través d’aquest petit diagnòstic: <<és un nen més aviat patós, li costa enfilar-se […] cau sovint… i sempre demana que l’ajudin>> i <>. Aquest afecta a la motricitat, anomenada gruixuda, que té com a objectiu que el noi ja tingui la capacitat de poder caminar amb seguretat, nadar, córrer, entre d’altres activitats físiques. Per la seva edat, ja hauria de tenir establerta la motricitat fina i, en conseqüència l’anterior. I per últim, una altra de les àrees afectades és el progrés social que pertany a la Teoria Psicosocial d’Erikson, en que el nen no és capaç d’establir relacions sòlides amb els seus companys de classe, i segons la seva edat ja hauria d’establir una activitat associativa entre els grups d’iguals, però tal i com es cita en el text: <>, <>.

 2.- Comenta en quina etapa està el Jordi segons la Teoria Psicosocial d’Erikson.

Segons la Teoria Psicosocial d’Erikson, en Jordi es troba entre dues etapes, la tercera, anomenada fase de la Iniciativa vs. Culpa (3-5 anys), i la quarta, la fase de la Competència vs. Inferioritat (5-12 anys). Els factors que ens indiquen que està entre aquests període són els factors següents: li agrada molt dibuixar, però ho fa a través de gargots; per tant, això ens indica que encara està en la fase de la creativitat. A nivell de motricitat, el diagnòstic extret de l’escrit, tal i com ens indica textualment, és un nen patós; per tant, significa que encara no està completament desenvolupat per estar integrat completament en la següent etapa. Per altra banda, en referència a la quarta, tal i com se’ns mostra en el fragment, i fent una relació entre les coses que ha de tenir assimilades, sabem que li costa l’aprenentatge escolar i té problemes a l’hora de socialitzar-se, ja que tendeix a apartar-se dels altres o només es relaciona amb nois que són menors en comparació a ell i, com ens indica aquesta fase, els nens han de tenir ja adquirit un nivell intel·lectual i comunicatiu suficient com per saber realitzar les accions que li pertoquen pels seus anys. Podem dir que encara no ha passat a la següent etapa perquè en la tercera etapa la virtut és la iniciativa i la valentia a l’hora de realitzar noves accions del nen, per tant això ens indica que des del punt de vista de la motricitat en Jordi no ha desenvolupat els factors necessaris per superar -ho, ja que ens indica que sempre recorre a l’ajuda a l’hora de realitzar una tasca (en aquest cas, una activitat motriu) i no és capaç de realitzar les tasques correctament per si sol.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.3 Kb)   pdf (64.7 Kb)   docx (9.3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com