ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Activitats llibre Romeu i Julieta


Enviado por   •  31 de Mayo de 2012  •  2.862 Palabras (12 Páginas)  •  497 Visitas

Página 1 de 12

Activitats llibre Romeu i Julieta

1.1

a/b) Quin és el tema de la conversa i sobre què fan broma?

Els criats de la familia Capuleto, Samsó i Gregori, parlen dels Montesco. Parlen de que si un d'ells els provoqués, no dubtarien en atacar i treure l'espasa. Llavors, fan una broma obscensa sobre les noies de la casa dels Montesco, on utilitzen connotacions sexuals.

Utilitzen expressions com: “deixar arrambar-se a la paret”, “mentre aguanti el tremp”.

C) Què origina la disputa? Quin nou contrast es produeix entre les reaccions de Benvolio i Tibald?

La disputa l'origina una baralla entre els criats, on intervé Benvolio, que només busca la pau i la tranquil·litat, en canvi, Tibald busca barallar-se amb Benvolio.

d) Com es comporta Romeo? Quin llenguatge fan servir el seu amic i el seu pare per explicar la seva conducta?

Romeo porta molt de temps desapareixent per les nits ja que està molt afectat per la ruptura del seu amor amb Rosalina, ja que ell està enamorat, pero ella tan sols sent un amor sensual i d'atracció cap a Romeu. El seu amic i el seu pare fan servir un llenguatge culte per parlar de la seva ruptura.

e) Segons Romeu, en què consisteix el seu amor? En quins termes el descriu? Quina tradició exemplifiquen aquestes paraules? Què et suggereix tot això de la natura del sentiment?

Per Romeu, l'amor entre ell i la seva estimada, és una relació impossible, ja que ell l'estima, però aquest amor tan sols el satisfà amb sexe, ja que ella no sent el mateix amor per ell.

Descriu els seus sentiments en termes de pena i dolor, i com diu l'obra: “l'amor és com un fum fet d'alè i de sospirs”.

Aquestes paraules exemplifiquen la tradició de desonsol i soledat davant d'un amor que no és correspost.

Això de la natura del sentiment em suggereix un sentiment de solitud i nostàlgia, ja que Romeu estima sense ser estimat, sense ser correspost, i això expressa un sentiment de pena i desesperació.

f) Com reacciona Capuleto davant d'aquesta demanda de matrimoni?

Capuleto reacciona afirmant que la seva filla encara és una adolescent de catorze anys i que encara no és madura per casar-se, ja que un matrimoni fracasat, suposaria un fracàs per la família i una gran decepció per a la seva estimada filla

5)Com reacciona Julieta quan li comuniquen la demanda de matrimoni?

Té una actitud clarament designada, ja que ella no estima a Paris, però sap que no té cap elecció. Li diu a la seva mare que es casarà amb ell, però que mai el podrà estimar, que l’està condemnant a una vida trista i solitària.

6)Quin valor dóna al somni que acaba de tenir?

Interpreta el somni com una gran veritat, quelcom que és segur i inevitable.

7)No obstant això, de quina manera reacciona Capulet quan s’assabenta que un Montagú ha entrat a la seva festa? Com reacciona Tibald a la imposició del seu oncle?

Capulet reacciona bé, acceptant-lo. A més, el convida a ser partícip de la festa com si fos un Capulet més. En canvi, Tibald, reacciona violentament volent-lo fer fora. Quan l’oncle li prohibeix que s’enfadi amb Romeo, ell comença a despotricar del nouvingut. Al final s’ha de resignar i aguantar-lo.

8)Que pensa sobre l’amor del seu amic? I quin llenguatge i quin to empra per riure-se’n?

Pensa que el seu amor és cec i sense sentit, buit que no li portarà res de bo, que s’en vagi amb la Rosalina, que ella si l’estima, és molt passional.

9)Quines imatges fa servir Romeo per descriure a Julieta? I, al costat del lirisme d’aquest monòleg, quin to i quin tema centren la intervenció de Julieta? Quin obstacle greu i quina amenaça creu ella que aquesta afirmació comporta?Quina actitud adopta Romeo Romeu compara a Julieta amb la lluna, dient-li que aquesta palideix al seu costat, i que només el sol pot matar l’envejosa lluna. Julieta en canvi,és més realista i menys lírica, dient a Romeo, que el seu amor és impossible, que els separen anys d’enemistat de families. Julieta veu que els seus cognoms seran un problema, i que no els deixaran estimar-se tranquils. Romeo li diu que el nom no és res, no significa res, I que si pugués agafar el seu nom, l’estriparia per tal de poder estimar-se en pau.

10)Quines iniciatives pren la jove i quines promeses arrenca a Romeo? Com reacciona davant la retòrica del seu estimat? Pren una decisió precipitada? Julieta pren la iniciativa de casar-se amb Romeo per les promeses que li fa seu amor .Romeu li diu que si, que li estima molt pren una decisió precipitada ja que que s’havien conegut aquella mateixa nit.

11)Exactament, què recrimina el frare a Romeo i sobre què el prevé? D’altre banda, el fet que fra Llorenç admeti el casament , et sembla una reacció prudent? El frare recrimina a Romeu la poca capacitat de compromís que té en els temes amorosos ja que s’enamora perdudament de totes les noies que veu. Abans estava boig per Rosalina i ara per Julieta .El frare li diu a Romeu que així com ell pot ser voluble ,les dones també u poden ser . No és una reacció prudent perquè ell , que es més vell i té més experiències li hauria de prohibir casar-se amb Julieta pel seu propi bé fins que es coneguessin millor.

12)De quina broma estem parlant ?

Compara a Romeu amb un gos.

13) Aquest estat d’ànim , en què contribueix al desencadenament de la tragèdia?

Julieta es mostra molt impacient , i és precisament aquest problema el que farà que quan desterrin a Romeu i no tingui noticies d’ell , prengui una decisió dràstica : semblar morta.

14) Quin es el protagonisme de Romeu en el enfrontament i en les morts de Mercutio i Tibalt ? Fins a quin punt havia d’unir les famílies,és responsable tot

el que a passat?

Es mostra ofès per la mort del seu amic Mercutio per les mans de Tibald , es responsable perquè podia haver impedit que es barallessin .

15) Quina funció acompleix el frare en l’escena III? I la intervenció de la dida? El frare li diu que o s’en va o li tocarà el toc de guàrdia, degut

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (16.9 Kb)  
Leer 11 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com