ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

BIOMEDICINA: TREBALL EN EQUIP


Enviado por   •  4 de Junio de 2014  •  963 Palabras (4 Páginas)  •  293 Visitas

Página 1 de 4

INTRODUCCIÓ

En aquest llibre parlarem sobre la biomedicina, i com aquesta afecta i afectarà a la nostra vida. Cal remarcar que parlarà d’un tema del qual cada dia es van fent innovacions per tan tindrà algunes limitacions, però esmentarà els conceptes més bàsics, les noves aplicacions, dissipar dubtes habituals ,etc.

Parlarem de la ciència però també de les seves aplicacions legals i ètiques que això comporta. El llibre està dividit em quatre capítols, on es parlarà de les àrees més importants de la biomedicina.

LA BIOMEDICINA: TREBALL EN EQUIP

Podem definir biomedicina, com la ciència que reuneix tots els coneixements de totes les ciències per provar d’entendre el cos humà i buscar solucions els problemes de salut. La recerca està em mans de grups de científics, que treballen en llocs diferents del món amb tècniques molt avançades i cares, tots ells atacant el problema de maneres diferents.

La biomedicina es beneficia també la feina que fan els metges en els hospitals, quan apliquen tots els coneixements adquirits en el laboratori. Per entendre les coses que afecten a la nostra salut, primer em d’entendre com funcionen les coses des d’un punt de vista microscòpic. D’altra banda també em de identificar quins són els problemes de salut que pateix la població i quina és la millor manera de tractar-los, per tal de dirigir els esforços científics cap el lloc adequat. Tota aquesta feina es cara i lenta. Per poder avançar en aquest àmbit, cal que estats i diverses fundacions, donin grans quantitats de diners per a centres de recerca, i també que companyies farmacèutiques contribueixin per tal de crear nous fàrmacs. L’objectiu final és curat els pacients malalts i assegurar la qualitat de vida dels éssers humans.

Encara que aquesta feina sigui del tot altruista, cal remarcar que mou molts diners, i un gran nombre d’empreses privades es fan d’or. A més a més la feina d’investigador està molt mal pagada, però sempre hi ha persones que descobreixen nous fàrmacs o aconsegueixen algun premi. Això pot fer que la competitivitat entre persones creixi, com es pot veure en qualsevol altra professió.

LA CÈL•LULA, UNITAT BÀSICA DE LA VIDA

L’ esser humà esta constituït per cèl•lules, com tots els organismes vius d’aquest planeta. On el conjunt d’aquestes actuen de forma totalment coordinada. Les podríem definir com petites unitats amb la capacitat per viure, créixer, reproduir-se i dur a terme algunes funcions. Cada una de les nostres cèl•lules ha evolucionat per tal d’encarregar-se de les feines que ha de fer cada dia, el òrgan el qual pertany. Aquest estan formats per un grup de cèl•lules amb les mateixes característiques, un conjunt de cèl•lules s’anomena teixit. Depenent del lloc a on es trobin la seva funció serà diferent. Com qualsevol ésser viu, la cèl•lula creix, es reprodueix, envelleix i finalment mor.

ADN,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.8 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com