ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cancer De Pulmó


Enviado por   •  1 de Marzo de 2015  •  366 Palabras (2 Páginas)  •  214 Visitas

Página 1 de 2

QUE ÉS El càncer de pulmó és un conjunt de malalties resultants del creixement maligne de cèl•lules del tracte respiratori, en particular el teixit pulmonar, i un dels tipus de càncer més freqüents a nivell mundial.

CAUSES La causa més comú de càncer de pulmó és el tabaquisme, sent el 95% de pacients amb càncer de pulmó fumadors i ex fumadors. En les persones no fumadores, l'aparició del càncer de pulmó és resultat d'una combinació de factors genètics, exposició al gas radó,asbest, i contaminació atmosfèrica, incloent fum secundari (fumadors passius)

 Fum de tabac

 Carcinògens com el fum del tabac (en fumadors actius i passius).

 Exposició a radiacions.

 Susceptibilitat genètica.

 Infecció viral.

 Gas asbest

SIMPTOMES Els símptomes més freqüents acostumen a ser dificultat respiratòria, tos (inclosa la tos sanguinolenta)), i pèrdua de pes, juntament amb dolor toràcic, roncs i inflamació del coll i la cara.

TIPUS

-Càncer de pulmó de cèl•lules petites (microcític)

Rep aquest nom per la grandària de les cèl•lules vistes a microscopi. Es relaciona gairebé invariablement amb l'hàbit de fumar i s'estima que al voltant del 20% de tots els càncers són de cèl•lules petites. Aquestes es multipliquen ràpidament i es poden formar grans tumors; a més la seva capacitat d'estendre's a altres òrgans és major. El de cèl•lules petites és, gairebé sempre, un tumor molt agressiu.

-Càncer de pulmó de cèl•lules no petites

Aquest tipus de càncer representa gairebé el 80% del total dels càncers de pulmó. S'estén més lentament que el de cèl•lules petites i, ocasionalment, pot aparèixer en persones que no fumen.

TRACTAMENTS El diagnòstic primerenc del càncer de pulmó és el principal condicionant per a l'èxit del seu tractament. En estats primerencs, el càncer pot, el el 20% dels casos, ser tractat mitjançant resecció quirúrgica amb èxit de curació. Tanmateix, degut a la seva virulència i a la dificultat per a la seva detecció precoç, en la majoria dels casos de diagnòstic ja hi esta havent metàstasi; el càncer de pulmó presenta, juntament amb el càncer de fetge, pàncrees i esòfag, els pitjors pronòstics, amb una esperança de vida mitja d'aproximadament 8 mesos.

El càncer de pulmó és una de les malalties més greus i un dels càncers amb major incidència en l'ésser humà, responsable dels majors indicis de mortalitat oncològica a escala mundial.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.4 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com