ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Capa D'ozó


Enviado por   •  8 de Diciembre de 2014  •  568 Palabras (3 Páginas)  •  274 Visitas

Página 1 de 3

La capa d'ozó és l'estrat de l'atmosfera que està a uns 25 km d'altitud, constituïda pel gas ozó, molècula de tres àtoms d'oxigen (O3), que protegeix la superfície de la Terra dels raigs ultraviolats que emet el Sol.

En els últims anys es considera amenaçada per l'activitat industrial humana.

Les principals causes per les quals es produeix un augment de les temperatures del planeta són:

1. La crema de combustibles fòssils

2. La desforestació, que impedeix que els vegetals fixen grans quantitats de CO2 El diòxid de carboni, el vapor d'aigua i altres gasos amb immerescuda fama contribueixen que part del calor proporcionat pel Sol quede entre nosaltres i no flueix cap a la troposfera. Ara bé:la concentració natural d'aquestes substàncies s'ha multiplicat des dels inicis de l'era industrial, especialment des de 1950, i ara amenaça amb convertir la Terra en un hàbitat apte només per a unes quantes espècies. Els gasos que causen l'efecte hivernacle a causa de la seva concentració en l'atmosfera són: Si continuen les tendències actuals,la temperatura mitjana podria augmentar entre 1i 2,5ºcentigrads en els propers 50 anys, i d'1 a 3,5 °C per a finals del proper segle. Una temperatura 3 °C superior a la mitjana actual no s'ha enregistrat en la Terra en els darrers 10.000 anys. Entre 1980 i 1995 es van enregistrar els 9 anys de major temperatura mitjana del planeta en els últims 100 anys. En 1995 es va presentar la major temperatura mitjana en la superfície de la Terra des que es mantenen registres sobre aquest tema. Relacions entre les tendències a llarg termini i esdeveniments Els canvis climàtics que s'han anat enregistrant en l'atmosfera estan relacionats amb la creixent concentració d'alguns gasos derivats de l'activitat humana. Encara que existeixen imprecisions sobre la seva magnitud i impacte, s'ha generat un consens internacional sobre la seva tendència a desestabilitzar l'equilibri ecològic del planeta, i a afectar el desenvolupament econòmic i social de tots els països del món.

Deteriorament de la capa d'ozó

Fa uns quants anys es va descobrir que sobre l'Antàrtida hi havia una zona de la cap d'ozó en què la concentració d'aquest gas era molt més baixa que a la resta. Aquesta zona amb nivells molt baixos d'ozó va rebre el nom de forat de la capa d'ozó.

Des d'aleshores s'ha seguit any rere any, l'evolució d'aquest forat i s'ha comprovat que cada vegada es fa més gran. Actualment afecta al sud d'Amèrica i d'Austràlia, i també s'ha localitzat un forat en el Pol Nord. L'Assemblea General de les Nacions Unides es va reunir el 16 de

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.4 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com