ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

EL GEN EGOÍSTA (RICHARD DAWKINS)


Enviado por   •  30 de Marzo de 2014  •  457 Palabras (2 Páginas)  •  252 Visitas

Página 1 de 2

EL GEN EGOÍSTA (RICHARD DAWKINS)

-RESUM DEL LLIBRE :

En aquesta obra titula “El gen egoista” ens trobem amb una teoria sobre l'evolució, proposta per Richard Dawkins, basada en la teoria de l'evolució de Darwin, solament que modificada a nivell genètic. Primerament ens parla de l'egoisme i de l'altruisme com a possibilitats per a un benestar, un benestar que es defineix com les oportunitats de supervivència per molt petites que siguin.

Ens parla de com l'altruisme és vist com la contribució al benestar dels altres a costa del propi, la qual cosa es pot observar en els grups altruista que tenen a algú disposat a sacrificar-se perquè sobrevisquin els altres.

El que Dawkins esmenta pel que fa a aquest comportament, és que aquest és aparent doncs també té finalitats egoistes, que poguessin ser per defensar a l'espècie, però que en realitat són a nivell molt més que individual, és a nivell genètic. Doncs, Dawkins ens veu a tots els éssers vius com maquines de supervivència per a gens. D'aquesta manera quan volem defensar-nos, encara que sembli que estem defensant l'espècie, o a nosaltres mateixos, en realitat són els gens, els que estan actuant, movent-nos, per defensar-se a ells mateixos.

-CRÍTICA PERSONAL:

Em sembla una teoria molt encertada per explicar els comportaments humans sense deixar de tenir en compte que l'ésser humà és al cap i a la fi una espècie mes en el regne animal i que es comporta com es comporta perquè en el fons és esclau d'un mecanisme molt previsible on l'essencial de tot és la transmissió dels gens cap a la generació futura o el que és el mateix:la reproducció.

Personalment aquest llibre m'ha semblat molt interessant a causa que m'ha ajudat a ampliar els meus coneixements sobre alguna cosa que ja sabia o que pensava saber . I m'agrada la facilitat amb la qual expressa la seva teoria amb exemples tan senzills com: què va ser abans, la gallina o l'ou?. La resposta, considerant "el gen egoista", seria que una gallina no és més que el mitjà que utilitza un ou per crear més ous.

-CRÍTICA CIENTÍFICA:

Des d'un punt de vista científic, l'autor,penso per la meva banda que comet grans errors per exemple una eccesiva personificació .D'altra banda es refereix als humans com a simples màquines que utilitzen els gens com a mitjà per dur a terme les seves accions. No estic d'acord amb això a causa que un gen no és un ésser viu que sigui capaç de racionar o pensar, malgrat que determinin alguns factors de l'ésser humà ,penso que dir que som màquines és molt arriscat.

Tot i això he arribat a la conclusió que Dawkins intenta explicar la finalitat de l´ésser viu però de manera diferent al igual que Darwin : la supervivència.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com