ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Vida de Bertrand Russell


Enviado por   •  7 de Mayo de 2014  •  Biografías  •  345 Palabras (2 Páginas)  •  188 Visitas

Página 1 de 2

Bertrand Russell va ser dues vegades primer ministre amb la reina Victòria. Orfes de pare i mare , Russell i el seu germà Frank es van mudar a Pembroke Lodge, una residència oficial de la Corona on viurien amb el seu avi i la seva àvia, qui seria la responsable d'educar. Els seus pares havien estat liberals radicals i la seva àvia era liberal en política però amb idees morals molt estrictes, així doncs, va convertir Russell en un nen tímid, retret i solitari. Solia passar molt temps en la biblioteca del seu avi, on precoçment va demostrar un gran amor per la Literatura i la Història.

No va anar a l'escola, sinó que va ser educat per diversos tutors i preceptors, dels quals va aprendre a dominar perfectament el francès i l'alemany.

El 1890, Russell va ingressar al Trinity College de Cambridge per estudiar matemàtiques. Després de la formació rebuda al Trinity College de Cambridge, el jove va ser enviat per un llarg temps als Estats Units, per tal que pogués estudiar allà la vida política i les institucions del país.

De retorn a la seva pàtria i, en qualitat d'acadèmic, es va veure allunyat de tal institució el 1916 a causa de l'actitud pacifista adaptada en la primera Guerra Mundial. Això li va fer tenir quatre mesos de presó, durant els quals va redactar la seva Introducció a la filosofia matemàtica.

El 1900 elabora Els principis de la matemàtica i poc després començaria la seva col•laboració amb Whitehead per escriure els tres volums dels Principia Mathematica, la qual seria la seva obra mestra i en la qual pretenia reduir la matemàtica a la lògica.

A més de les investigacions de caràcter lògic-matemàtic havia realitzat, amb singular fortuna, l'estudi de problemes socials i eticopolítics, i publicat nombrosos textos.

Russell va romandre políticament actiu fins al final, escrivint i exhortant als líders mundials, a més de prestar el seu nom a nombroses causes.

El 1950 va rebre el Premi Nobel de Literatura «en reconeixement dels seus variats i significatius escrits en els que defensa ideals humanitaris i la llibertat de pensament».

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.1 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com