ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Normales Y Diferentes. Modelo De Análisis


Enviado por   •  5 de Abril de 2015  •  652 Palabras (3 Páginas)  •  133 Visitas

Página 1 de 3

Tema 1. Normals i diferents: un model d'anàlisi

De la desigualtat social sorgeix el poder, que controla tots els patrons de normalitat, amb l'objetiu de (una vegada legitimat) perdurar en el temps. Es aquí on s'exerceix el control social, manifestat en diferents tipus de relacions on qui té el control es el colectiu dels “normals”.

Durant tot el tema es fa referencia als colectius i a les relacions que s'estableixen entre ells. Però a nivell personal, em plantejo una qüestió que he arrosegat durant tota la lectura: Són els diferents socialment valorats els que controlen el poder i per tant estableixen la normalitat?.

En aquest sentit, trobo important l'anàlisi d'aquest interrogant ja que es parla d'un cert dinamisme dels “diferents” per aconseguir un reconeixement social, però aquesta línia teórica, personalment penso, s'aproxima més a la explicació de la relació existent entre els “diferents disvalorats” i els “normals”; ja que els “diferents valorats” son aquells colectius que ocupen les élits socials de la societat i per norma general tendeixen a ser més conservadors i estàtics, la qual cosa em fa replantejar la classificació exposada al temari, ja que ambdòs grups de “diferents” son desiguals en la seva composició i natura, així com en les seves aspiracions i propòssits.

Així doncs, si el poder es el que determina la normalitat i el poder històricament ha anat molt lligat a les èlits tant polítiques com econòmiques... Son els “diferents valorats” aquells que estableixen la normalitat per garantir l'ordre social i la reproducció d'un sistema que els beneficia?

Es aquí on la classificació i l'ordre social establert es difumina. Personalment, penso que els “diferents valorats” estàn més aprop dels “normals” que dels diferents, ja que ells controlen el poder i son una part molt important d'aquells que volen perpetuar les normes socials que els beneficien. Arribats aquest punt em plantejo: Son els “diferents valorats” els únics “normals” que poden establir la normalitat?.

El fet de simplificar la realitat social en “normals” i “diferents” m'ha fet plantejar-me un cas concret: una persona provinent d' un estat islàmic, amb una posició institucional reconeguda i que per tant pertany al grup dels “diferents valorats” en el seu país d'origen; en una hipotètica migració a un estat europeu passa, molt probablement, a ser del colectiu dels “diferents disvalorats” per la seva doble condició de inmigrant i àrab, per tant, tot i no haver canviat de colectiu, passa a reduïr les seves posibilitats de benestar i aumenten les seves dificultats d' influencia.

D' altra banda, em plantejo una altre qüestió, ja que en el punt número 3 es fa referencia al paper tant important

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.1 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com