ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Preguntas CMC


Enviado por   •  21 de Abril de 2014  •  359 Palabras (2 Páginas)  •  181 Visitas

Página 1 de 2

Preguntes:

1. Perquè solen ser difícils de tractar industrialment els nous materials?

2. Quins tipus de nous materials cal destacar?

Materials d’origen estrictament biològic, que interactuen amb cèl•lules vives. Tenen extenses aplicacions mèdiques, per exemple: pròtesis, implants, sutures i altres.

Materials intel•ligents: Tenen la capacitat de canviar de color, forma o propietats electromagnètiques en resposta a variacions o alteracions com la llum, el so o el voltatge o entorn.

Materials de capa fina: Es tracta de materials constituïts per capes d’àtoms que s’han anat dipositant sobre un material de substrat. Els límits dependran de la química dels enllaços que es creen entre les capes. Amb aquesta tecnologies s’han obtingut, per exemple, diamants artificials, molt útils per a recobriments d’eines industrials de tall.

Materials fotònics: Són materials que emeten llum, permeten canviar les condicions de la radiació. S’apliquen en làsers, comunicacions òptiques, dispositius electrònics i sensors. Per exemple, els dispositius LED que comencen a aplicar-se en semàfors, automoció i llums domèstics, ja que, com que consumeixen menys que els sistemes d’il•luminació convencionals, resulten més ecològics.

Conductors iònics: Es tracta de materials amb una conductivitat iònica especial que permeten una alimentació perllongada de circuits elèctrics. S’utilitzen en bateries, piles, telefonia, sensors i electrònica en general.

Nanomaterials: Resulten de l’estudi d’estructures a nanoescala, cosa que possibilita el disseny de nous materials mitjançant la possibilitat dels àtoms un a un. El resultat són molècules amb propietats totalment noves, com els nanotubs de carboni. Aquestes nanoestructures són objecte d’investigació per tal de construir màquines diminutes de múltiples aplicacions.

3. Què són els materials intel•ligents? Són materials que tenen una gran capacitat per respondre de forma controlada i reversible a estímuls, ja siguin físics o químics. Aquesta capacitat de la que disposen es manifesta modificant alguna de les seves propietats, i fa que se’ls pugui denominar materials actius o materials multi funcionals.

4. Digues una aplicació dels biomaterials.

Una de les aplicacions més importants dels biomaterials es que restauren funcions de teixits vius i òrgans en el cos, per això es essencial entendre les relacions existents entre les propietats, funcions i estructures dels materials biològics. Aquests biomaterials s’estudien com a materials biològics, materials d’implant i el que pot succeir dins del cos.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com