ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Quina


Enviado por   •  4 de Febrero de 2013  •  Informes  •  331 Palabras (2 Páginas)  •  642 Visitas

Página 1 de 2

Quina classe social del final del XlX et sembla que representa el senyor Esteve, que “havia anat fent diners” tota la vida? Per què?

Representa una classe social que aleshores naixia: la petita burguesia catalana.

Havia anat estalviant tota la vida per a que en Ramonet pogués ser escultor.

b) Creus que Rusiñol critica aquesta classe social? Per què?

Sembla que Rusiñol emmiralla la seva personalitat en el personatge d’en Ramonet. Per tant no es que critiqui la societat, si no que està una mica indignat perquè era una societat que reprimia molt als artistes i a la seva creativitat.

c) En Ramonet, trencant la tradició familiar de cinc generacions, vol ser escultor. Què simbolitza aquest personatge?

Aquest personatge representa com Rusiñol es sent identificat amb l’inici d’una nova tendència o d’un nou moviment com és el modernisme, que pregonava la imaginació creativa, rompre les línies acadèmiques i la representació subjectiva de la realitat. Aquest personatge també simbolitza la vida de Rusiñol, ja que ell va trencar amb la tradició de treballar al negoci familiar per dedicar-se a la literatura i la pintura. I tenint això en compte podríem relacionar el fet de que en Ramonet es decideixi a ser escultor en el moment en el que l’Esteve mor, amb quan Rusiñol decideix dedicar-se a el que més li agrada quan el seu avi mor. Dues morts obren pas a una vida nova, diferent, modernista.

d) Comenta l’últim pensament d’en Ramonet a la novel•la i relaciona’l amb la idea d’artista modernista pur que va voler representar Santiago Rusiñol.

Amb la frase que diu: “perquè ell paga el marbre”, l’interpreto com que vol dir que l’Esteve li ha fet obrir els ulls. I relacionant-lo amb la idea d’artista modernista, penso que es refereix a que si el personatge trenca amb la tradició familiar, Rusiñol podrà reflectir millor el que caracteritza el modernisme i el caràcter dels qui el representa; crítica total de la civilització industrial, trencar amb tot el que sigui clàssic (tradició de negoci familiar)...

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.1 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com