ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

SERGIO PARRA CASTILLO, M. FARADAY. Ciencia de alta tensión. Espanya: RBA, 2012. 160. Grandes ideas de la ciencia


Enviado por   •  2 de Marzo de 2017  •  Ensayos  •  1.264 Palabras (6 Páginas)  •  351 Visitas

Página 1 de 6

FITXA DE LECTURA

Joan Miquel Bonet Manresa

1. Dades biogràfiques del llibre llegit

SERGIO PARRA CASTILLO, M. FARADAY. Ciencia de alta tensión. Espanya: RBA, 2012. 160. Grandes ideas de la ciencia[pic 1]

2.Vida

Michael Faraday va néixer dia 22 de setembre a Newington i va morir el 25 d'agost del 1867 a casa seva a Hampton Court, ell no provenia de una família rica ja que el seu pare (James Faraday)  just  feia feina de ferrer, i no era una feina molt remunerada en aquella època, la seva mare es deia Margaret .Ell era el tercer de quatre germans; els més grans eren (Elizabeth (1787 a 1847) i Robert (1788-1846)), 5 anys després de que neixés en Faraday, va néixer la seva germana Margaret (1802-1862). Es va casar amb Sarah Barnard el 12 de juny 1821. Mai varen tenir fills. Va estudiar a una escola primaria on va aprendre a llegir i a escriure, després ja es va posar a fer feina, i a partir de aquí va haver de ser autodidacta, a base de llegir molts de llibres a la seva feina de enquadernador, i també assistint a conferencies o xerrades de diferents científics, i també va aprendre molt quan va fer feina pel científic Humphry Davy. Va treballar de repartidor de diaris als 12 anys, i d'aprenent de enquadernador als 14 anys, després va entrar com a aprenent de Humphry Davy, a la la Royal Institution a partir de 1812,hi va fer feina allà tota la vida, però no sempre com a ajudant sinó que també com a col·laborador i finalment el varen voler nomenar director, però ell no va acceptar per qüestions de la seva religió sectària (Sandemaniana) que deia que creia literalment les escriptures de la Bíblia i això feia que ells no creguessin en els béns materials, això va fer que ell no volgués cap títol. Davy, va ser el seu mentor i col·laborador. Algunes curiositats de la seva vida es que ell va haver de ser autodidacta ja que l' únic que li ensenyaren fou a llegir i a escriure, i ell llegint i assistint a convencions publiques sobre ciència va aprendre fins al nivell de ser l'ajudant de Davy, i a partir de aquí  ell va anar aprenent i desenvolupant diferents teories, i inventant diferents màquines, com  el motor elèctric.     [pic 2]

3. Obra

3.1 Recerca

3.1.1 Química

 Faraday va participar específicament en l'estudi del clor. Va descobrir dos nous compostos de clor i carboni, també va dur a terme els primers experiments en brut en la difusió dels gasos, un fenomen que va ser primer assenyalat per John Dalton. La importància física d'aquest fenomen va ser més plenament revelat per Thomas Graham i Joseph Loschmidt. Faraday va aconseguir liquar diversos gasos, van investigar els aliatges d'acer, i va produir diversos nous tipus de vidre destinats a fins òptics. Un espècimen d'un d'aquests vidres pesats posteriorment es va convertir històricament important; quan el vidre es va col·locar en un camp magnètic Faraday va determinar que la rotació del pla de polarització de la llum d'aquest espècimen era també la primera substància que es troba per ser repel·lits pels pols d'un imant.

Faraday va inventar una forma primerenca del que es convertiria en l'encenedor Bunsen, que està en ús pràctic en els laboratoris de ciències a tot el món com una font convenient de calor. També va treballar extensament en el camp de descobriment de substàncies químiques tal com benzè (que ell va anomenar bicarbonat d'hidrogen).  En 1820 Faraday va informar la primera síntesi de compostos a base de carboni i clor, C2Cl6 i C2Cl4, i va publicar els seus resultats l'any següent. Faraday també va determinar la composició del hidrat de gas clor, que havia estat descobert per Humphry Davy en 1810.  Faraday és també responsable de descobrir les lleis de l'electròlisi, i per popularitzar terminologia com a ànode, càtode, elèctrode i d'ions, termes proposats en gran part per William Whewell.

Faraday va ser el primer a informar del que més tard va arribar a ser anomenats nano-partícules metàl·liques. En 1847 va descobrir que les propietats òptiques dels col·loides d'or diferien de les del metall de gruix corresponent. Aquesta va ser probablement la primera vegada que es va informar sobre l'observació dels efectes de mida quàntic, i podria ser considerat per ser el naixement de la nano-ciència.

3.1.2 Física

Faraday és millor conegut pel seu treball relacionat amb electricitat i magnetisme. El seu primer experiment registrat va ser la construcció d'una pila voltaica amb set monedes de mig penic, apilades al costat de set discos xapats en zinc i sis trossos de paper humitejats amb aigua salada. Amb aquesta pila va poder descompondre el sulfat de magnesi.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.8 Kb)   pdf (253 Kb)   docx (491.9 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com