ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Planificació territorial turística


Enviado por   •  1 de Junio de 2023  •  Trabajos  •  744 Palabras (3 Páginas)  •  21 Visitas

Página 1 de 3

Emma Prats Català                Grup 2

PLANIFICACIÓ TERRITORIAL TURÍSTICA

PRÀCTICA 2- EL ALCALDE INDECISO

1. Quins aspectes creu que haurien de tenir-se en compte de cara a la presa de decisions?

Des de el meu punt de vista pense que quan una destinació turística es troba estancada hi ha que buscar quina és la seua essència, buscar que es el que fa diferent eixa destinació. Pense que es deuria fer un anàlisi DAFO, observant quin són les oportunitats i les fortaleses de la destinació. Com es senyala en el text aquest municipi compta amb 5 platges molt boniques, així com espais naturals protegits i un patrimoni històric únic que el fa diferent a la resta.

2. Quina és la vertadera causa del problema? Com es produeix? Quines dades li porten a pensar així?

Jo pense que la vertadera causa del problema va ser l’ordenació turística de permetre l’obertura de locals de festa amb un ampli horari d’obertura, perquè resulta molt més fàcil.

3. La diferència d'opinió entre empresaris i residents semblen freqüents. Per què?

Perquè al fi i al cap cadascú busca el seu interès personal. Els empresaris el que busquen es obtindré més beneficis sense tindre en compte l’opinió de la població local. Mentre que per l’altra part, els residents es troben dividits entre conservar l’essència local i que arribe un turisme de qualitat i el residents que tenen alguna empresa relacionada amb el sector busquen l’interès econòmic.

4. La tensió entre turistes i residents sembla associada al turisme per què ocorre?

Com he explicat abans molts residents pensen que els turistes van a destruir el seu territori però jo pense que amb una bona planificació es pot arribar a un acord entre ambdues parts.

5. La posició de l'alcalde i la del partit en l'oposició no és la mateixa quin de les dues els sembla la més adequada?

Ninguna de les dos postures hem sembla correcta, ja que pense que no es necessari anar d’extrem a extrem. Crec que es pot arribar a un consens amb ambdues parts i entenc el rebuig dels veïns cap als turistes. Per a mi, la millor proposta seria que ambdues parts, veïns i oposició i l’alcalde, es ajuntaren per planificar i veure per mitjà de quines decisions el municipi pot reflotar el turisme i donar una millor imatge de qualitat, que havia anat perdent en els últims anys.

6. Què altres conflictes poden sorgir en el municipi?

Evidentment poden sorgir conflictes entre la població local i els turistes com la “turisme fòbia” i aquesta pot portar-se fins l’extrem. A més a més, pot sorgir un gran problema entre la població del municipi, que cadascuna es posiciona en una part. I com no pot transmetre una mala imatge de cara al municipi.

7. Com es pot resoldre el problema? Qui ha de prendre la iniciativa? Quins passos caldria seguir?

Primerament hi hauria que veure si el problema real va ser la incorporació d’un mercat diferent o si va ser el tipus de turisme que es realitza. Després d’analitzar-ho veure les possibles solucions, com per exemple a l’hora de vendre paquets turístics pels Touroperadors que especificaren les activitats que es poden realitzar. Així com també seria molt important prestar atenció als locals de festa, regulant-los adequadament. Finalment, crec que es important recalcar els apartaments turístics, ja que resulta un poc més complicat poder controlar a la gent que s’allotja, per tant seria convenient una regulació. És a dir, conèixer molt bé tota la cadena de valor turística.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.4 Kb)   pdf (65.5 Kb)   docx (12.3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com