ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Estrategia del saber


Enviado por   •  28 de Marzo de 2017  •  Apuntes  •  420 Palabras (2 Páginas)  •  80 Visitas

Página 1 de 2
  1. SABER

Adquisició i domini de coneixement a partir d’una memorització, reconeixement, comprensió interpretació i jutjament del contingut.

Les estratègies per adquirir i o desenvolupar el coneixement podem estar centrades en diferents col·lectius:

  • En el formador: Poden ser expositives, on el docent comunica als alumnes un conjunt de coneixements sintetitzant les idees i mantenint la intenció de l’alumnat. També trobem la interrogació didàctica, on s’introdueix el contingut a partir d’una sèrie de preguntes (de coneixement, comprensió, aplicació, anàlisis, síntesi, estimulació, organització i control de l’aula).

  • En l’alumnat: Aquest parteix dels principis de l’Escola. Un exemple seria la solució de problemes on s’identifica una situació per arribar a una solució, identificant el problema definint i representant-lo, explorar les estratègies per intervenir-hi i avaluant finalment el pla. Un altre exemple seria l’elaboració de projectes on hi ha una preparació, execució i una avaluació del contingut (aprendre a aprendre). També trobem l’estratègia de la pluja d’idees on es proposa als alumnes proposar infinites idees sobre un tema, estimulant així la seva creativitat.
  • En el medi: Tenen suport tant tecnològic, textual, corporal i experiencial. Un exemple és l’estudi de cas, que fomenta la reflexió de fets i la cooperació entre altres aspectes. També nombrar l’ús del document audiovisual com el videocol·lecció, el videosuport, el videojoc i el videocreació. I finalment la prenmsa escrita. En aquest cas es pot implementar al model ORA (observar reflexionar avaluar).

 

  1. SABER SER

Son aquelles estratègies d’ensenyament basades en les actituds i valors de la persona, de manera complexa degut a la dificultat que suma el fet de estar en contínua evolució. Suposa un canvi social tant en l’àmbit personal (iniciativa, superació...) com en l’àmbit social (treball en equip, solidaritat...).

 Existeixen tres tipus d’estratègies  per el canvi d’actituds i valors:

-Personals: Primerament trobem l’ensenyament personalitzat, que atén a la diversitat de l’alumnat (ritme d’aprenentatge, interessos, capacitats...). També està l’ensenyament creatiu on exigeix una flexibilitat e l’ensenyament per desenvolupar les capacitats mes potencials del alumne.

-Socials: Un exemple seria l’estratègia de la simulació social, on s’aprèn a planificar i saber resoldre el problemes de manera eficient tot respectant als altres i les seves opinions. També es pot fer servir l’estratègia del treball en equip on l’organització del grup es un aspecte essencial, igual com la comunicació, la participació i saber prendre les decisions més correctes (sinopsis, discussió...).

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)   pdf (58.5 Kb)   docx (11.9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com