ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Cafè De La Granota


Enviado por   •  20 de Diciembre de 2014  •  1.131 Palabras (5 Páginas)  •  133 Visitas

Página 1 de 5

Transcripción de El cafè de la Granota.

Cristòfol: És el narrador de la història, el qual a la vegada n'hi forma part també. Es tracta d'un home d'edat avançada, sensat, educat i coherent amb els fets. Demostra que tot i ser un gran aficionat al futbol, abans existeixen altres prioritats. EL CAFÈ DE LA GRANOTA (Jesús Moncada)

Absoltes i sepeli de Nicolau Vilaplana TÍTOL DEL LLIBRE El cafè de la Granota Element clau d'una obra. En la majoria de casos ens ofereix informació sobre l'argument. Per què? Aquest llibre és format per 14 capítols amb 14 històries diferents. El cafè de la Granota és un element que tenen en comú tots els capítols. És el lloc de reunió de tots els veïns de la vila, on en alguns casos s'expliquen les històries relatades al llarg de tota l'obra. RESUM DEL CAPÍTOL En el capítol "Absoltes i sepeli de Nicolau Vilaplana", el vell Cristòfol explica a Jesús Moncada (autor del llibre) les aventures que es van viure en l'enterrament d'un veí del poble, l'oncle Nicolau, conegut per ser una bellíssima persona ara recordada per tots els habitants de Mequinensa.

I és que aquest enterrament va tenir molta transcendència i va ser molt criticat per la gent del poble pel fet que coincidís amb l'hora exacta en que es disputava el derbi de futbol entre l'equip local i el seu gran rival.

Aquest fet provocava que molta gent hagués de decidir per anar a despedir al gran Nicolau o bé gaudir d'un emocionant enfrontament futbolístic. Tot i això, segons Cristòfol, va ser l'enterrament on hi va acudir més gent; per una part perquè va ser una persona molt estimada, i per l'altra, perquè inclús els jugadors i espectadors de l'equip oponent van acudir-hi en acabar el partit.

Vint anys després de la seva mort, alguns veins de Mequinensa encara recorden aquella jornada com un dia molt trist per la pèrdua d'un ser proper. D'altres recordaven aquell dia amb ràbia i rancor, pel fet que el partit hagués estat poc animat com a conseqüència de la celebració d'un funeral, que per a ells era considerat molt menys important que el partir a cel·lebrar. NARRADOR En aquest capítol: CRISTÒFOL Explica la història viscuda en primera persona i de la qual hi és partícip. Narrador Intern Es caracteritza perquè explica la història relatada al llarg del capítol a Jesús Moncada (autor real del llibre). Estratègia realitzada per tal de fer més creïbles les diferents històries. Donar la sensació que Jesús Moncada és un simple escriba que anota les experiències viscudes a Mequinensa i explicades pel senyor Cristòfol. Podem observar... Única intervenció de Jesúsu Moncada com a narrador. Es pot considerar... Narrador Secundari ESPAIS L'acció d'aquest capítol succeeix: A la població de Mequinensa. Al cafè de la Granota On el senyor Cristòfol explica la història a Jesús Moncada. On vint anys després encara es continua criticant la famosa coincidència entre tots dos esdeveniments; el funeral i el partit de futbol. Als carrers de la vila propers al camp de futbol. Al camp local de futbol A la barberia de la Clenxa Un dels llocs on es discuteix i es critica la mort de Nicolau amb motiu de la coincidència amb el derbi. On es duu a terme l'enterrament de Nicolau Vilaplana. TEMPS DELS FETS Extern Intern Els fets que succeeixen es daten: Entre finals de la dècada dels cinquanta i principi dels seixanta del segle passat. Els fets succeeixen en qutre espais de temps diferents: - El dia de la mort de

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.8 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com