ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Compara el concepte de "dialèctica" en Kant i en Hegel


Enviado por   •  6 de Abril de 2014  •  Trabajos  •  391 Palabras (2 Páginas)  •  314 Visitas

Página 1 de 2

1.Compara el concepte de "dialèctica" en Kant i en Hegel.

Segons Hegel, la dialèctica és el mètode de la Filosofia, el mètode de la raó. Hegel manté la divisió de la raó teòrica kantiana en tres facultats: sensibilitat, enteniment i raó. Les funcions d'aquesta última facultat són enteses de forma molt diferent en els dos filòsofs .

Tant Kant com Hegel estan d'acord que la raó s'enfronta a un gran nombre de contradiccions.

Per a Hegel , totes les contradiccions de la raó tenen un denominador comú: la contradicció entre el finit i l'infinit.

Kant diu la raó humana no pot superar aquestes contradiccions. És un error de la raó el tractar de superar aquestes contradiccions i tractar de conèixer si les Idees de cosmos, Jo i Déu tenen una realitat objectiva, existeixen.

Per contra Hegel creu que si es poden superar les contradiccions .

Segons Kant la raó té el paper d'impulsar el coneixement, creant teories cada vegada més àmplies. Aquest impuls ve de les tres Idees de la raó, cadascuna d'elles impulsa una manera d'avanç del nostre coneixement. Però Kant nega que hi hagi un mètode mitjançant el qual la raó pugui arribar a superar aquestes contradiccions.

Hegel proposa la dialèctica com a mètode mitjançant el qual la raó aconsegueix superar aquestes contradiccions. La raó és l'encarregada de realitzar la síntesi entre una tesi i la seva antítesi, conciliant dos punts de vista contradictoris.

2. Quina solució resol Hegel per a les antinòmies de la Raó Pura de Kant? (has de mirar primer què són les antinòmies de la Raó Pura de la Crítica de la Raó Pura de Kant).

La antinomia (contradicció) es produeix quan de la mateixa cosa es pot establir dues sèries d'argumentacions, en cadascuna de les quals es conclou vàlidament el contrari que en l'altra."

1a Antinòmia: Finitud i infinitud del món.

2a Antinòmia: Atomisme i antiatomismo.

3a Antinòmia: La causalitat i l'atzar.

4a Antinòmia: L'origen diví o natural del món.

Hegel proposa la reconciliació de les tesis amb les seves antítesis, és a dir, de les veritats amb els seus oposats. En conclusió, la solució és la dialèctica

3. Explica el concepte de "fenomenologia" de Hegel en la Fenomenologia de l'esperit.

Segons Hegel, la fenomenologia és la descripció dels sis estadis per els quals passa l’esperit des de la forma més fosca de la conciència fins a la conciència completa del saber absolut.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.4 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com