ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Explica de manera raonada si esteu d’acord o no amb els trets principals de l’ètica utilitarista.


Enviado por   •  22 de Febrero de 2016  •  Ensayos  •  357 Palabras (2 Páginas)  •  181 Visitas

Página 1 de 2

5. Explica de manera raonada si esteu d’acord o no amb els trets principals de l’ètica utilitarista.

Sí, estic d'acord perquè Mill com utilitarista recerca màxim benestar del major nombre d'individus, la felicitat general com a criteri i fi de la moralitat, apel·lant al sentit comú dels éssers humans per ser tingut com a principi i guia de l'acció. Aquesta doctrina ètica sosté que la felicitat dels individus, de cada un, depèn de la dels altres. En la mesura que aconsegueixo la felicitat dels altres amb si també la pròpia, de manera que per a un individu és útil aconseguir la felicitat del conjunt en el qual es troba immers. Buscar el útil consisteix a ser pràctic, valorar les coses de manera diferent segons l'ús que es faci d'elles. Un ganivet en si mateix no és ni bo ni dolent, resultarà bo si li serveix al conjunt dels individus per tallar pa o tallar fusta i dolent si el fan servir per matar-se. Per tant, el dolent és l'inútil per aconseguir la felicitat i el bo és l'útil per aconseguir-la. No és correcte dir que un ganivet pot ser útil per matar, ja que el utilitarista, reserva el qualificatiu d'útil, tan sols per allò que, manejat de determinada manera, proporciona benestar al major nombre.

L'utilitarista pensa que l'individu és fonamentalment egoista, però intenta fer-li veure que la millor direcció que pot prendre la cerca del que li és útil per assolir la felicitat, individualment, passa per aconseguir el benestar dels que l'envolten; supeditant el benestar individual a l'assoliment del benestar col·lectiu. L'útil per a l'home, com a ésser social, és la millora de la societat. D'aquí que la millora de la Societat sigui el camí que ha d'emprendre qui sigui egoista i busqui el que li resulta més útil i plaent, és a dir, el que li pugui aportar la felicitat.

Concloent la meva opinió crec que depenent la situació o la voluntat de cada persona, faria una cosa o l'altra, jo estic d'acord perquè crec que l'utilitarisme té mes avantatges que desavantatges perquè crec que fer feliç als altres també és una gran satisfacció que la felicitat d'un mateix.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.1 Kb)   pdf (46.8 Kb)   docx (8.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com