ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

FILOSOFIA 1o ESO 1er TRIMESTRE


Enviado por   •  18 de Mayo de 2014  •  562 Palabras (3 Páginas)  •  223 Visitas

Página 1 de 3

EL PAS DEL MITE AL LOGOS.

La filosofía surt com un tipus de coneixement diferent i oposat al mitologic amb els pensadors de l’escola Milet. Aquesta expressió fa referencia a abandonar gradualment el mite i substituir-lo pel logos, en favor del que és racional i reflexiu, l’esser huma intenta trobar explicacions del que passa i que no compleixin els desitjos del déus, sinó a explicacions que sorgeixen de l’observació de la realitat i la reflexió racional d’aquesta. Tipus d’explicació: mite: imaginativa, fantástica i tradicional, logos: racional, critica i basada en causes naturals extretes de l’experiencia. Concepcions del món: mite: caotic i arbitrari, no te llei fixa. Logos: regit per lleis estables i fixes.

CONCEPCIONS DE LA MORT.

La mort definitiva: moltes persones pensen que la mort suposa la fi definitiva de tota forma de vida, vist desde el materialisme, la destrucció del cos és la destrucció completa de l’ésser hu,à; davant aquesta concepció de la mort podem haver diverses actituds: RESIGNACIÓ I ACCEPTACIÓ: no temen la mort, no existeix per als homes, ja que mentre vivim no estem morts segons Epìcur. REBUIG: Rebel.lió contra el seu carácter definitiu de la mort. Segons Unamuno, l’única satisfacció és la resurrecció, el que fa de l’existencia humana una tragedia, ja que no tenim cap certesa de que això sigui d’aquesta manera.

La mort com a trànsit: Pe a molta gent la mor tés sols la pèrdua en sentit biològic, la destrucció total. És posible el fet que la ment o l’ànima continuin vivint. La mort es el transit de la nostra ment o anima a una vida diferent, a altre tipus de realitat.

LA VERITAT COM A CORRESPONDENCIA.

Una preposició és vertadera quan hi ha una adequació entre el que la proposició expressa i la realitat a la qual es refereix. Consideren que una proposició es vertadera quan en la realitat ocorre el que indica.

DOGNATISME (descartes)

La més positiva, la posición filosófica segons la qual podem adquirir coneixement segur i universal i defensa la possibilitat d’ampliar els nostres coneixements.

ESCEPTICISME (Pirró)

Dubta que sigui posible el coneixement ferm i segur. No creu i desconfia.

METODE HIPOTETICODEDUCTIU

Combinació del dos mètodes: combina dades empiriques de la inducció i la consistencia de la deduccio. –Definicio del problema: descobriment d’una situacio problemática. –Formulacio d’hipotesis: Es proposa una explicacio o solucio posible i ha d’estar acrod amb l’actitud científica. –Deduccio de conseqüencies: utilitzant el metode deductiu, extreiem consequencies de la hipotesi si fos vertadera. – Contrastacio de les hipótesis: Observacio

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.7 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com