ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Filosofia


Enviado por   •  6 de Mayo de 2014  •  565 Palabras (3 Páginas)  •  155 Visitas

Página 1 de 3

Bertrand Russell va ser dues vegades primer ministre amb la reina Victòria. El seu avi matern va ser Edward Stanley , segon baró Stanley de Alderley . A més, era fillol de John Stuart Mill , qui - encara que mai va conèixer a Russell - va exercir una profunda influència en el seu pensament polític a través dels seus escrits .

Orfes de pare i mare , Russell i el seu germà Frank es van mudar a Pembroke Lodge , una residència oficial de la Corona on viurien amb el seu avi lord John i la seva àvia lady Russell , qui seria la responsable d'educar . Malgrat que els seus pares havien estat liberals radicals , la seva àvia , encara que liberal en política , era d'idees morals molt estrictes , convertint- Russell en un nen tímid , retret i solitari . Solia passar molt temps en la biblioteca del seu avi , on precoçment va demostrar un gran amor per la Literatura i la Història . Els jardins de la casa eren el lloc predilecte del petit Russell i molts dels moments més feliços de la seva infància els va passar allí , meditant en soledat .

No va ser a l'escola, sinó que va ser educat per diversos tutors i preceptors , dels quals va aprendre , entre altres coses , a dominar perfectament el francès i l'alemany .

El 1890 , Russell va ingressar al Trinity College de Cambridge per estudiar matemàtiques . Després de la formació rebuda al Trinity College de Cambridge , el jove va ser enviat el 1888 i per un llarg temps als Estats Units , per tal que pogués estudiar allí la vida política i les institucions del país .

De retorn a la seva pàtria i , en qualitat d'acadèmic , al Trinity College , es va veure allunyat de tal institució el 1916 a causa de l'actitud pacifista intransigent adoptada en el curs de la primera Guerra Mundial . Això li va valer així mateix quatre mesos de presó , durant els quals va redactar la seva Introducció a la filosofia matemàtica ( Introduction to Mathematical Philosophy , 1919 ) .

El 1900 elabora Els principis de la matemàtica i poc després començaria la seva col · laboració amb AN Whitehead per escriure els tres volums dels Principia Mathematica , la qual seria la seva obra mestra i en la qual pretenia reduir la matemàtica a la lògica .

A més de les investigacions de caràcter lògic - matemàtic , Russell , en efecte , havia realitzat , amb singular fortuna , l'estudi de problemes socials i eticopolítics , i publicat , en conseqüència , nombrosos textos .

L'activisme social i polític va ocupar gran part del temps de Russell durant la seva llarga vida, el que fa més remarcable els seus escrits sobre un gran rang de temes tècnics i no tècnics .

Russell va romandre políticament actiu fins al final , escrivint i exhortant als líders mundials , a més de prestar el seu nom a nombroses causes .

El 1950 va rebre el Premi Nobel de Literatura « en reconeixement dels seus variats i

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.1 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com