ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Filosofia


Enviado por   •  3 de Mayo de 2015  •  313 Palabras (2 Páginas)  •  154 Visitas

Página 1 de 2

. Evolució del mercat laboral

En l'actualitat el mercat laboral a anat evolucionant per que es fonamental per decidir l'objectiu professional. Tots el canvis dels últims anys a nivell tecnològic, econòmic i social han favorit i també la desaparició de professions i el naixement d'altres noves.

2.1 Aparició de noves professions

La societat evoluciona i les professions també. Gracies als nous estudis i donen noves professions. A Catalunya en el 2012-2013 s’imparteixen 3 noves titulacions en cicles de grau mitjà i 6 en grau superior. Les novetats en grau mitja han sigut electromecànica de maquinària, fabricació i ennobliment de productes tèxtils, i instal·lacions d'aigua; i en grau superior, educació i control ambiental, etilismes i direcció de perruqueria, vestuari a mida i per a espectacles, paisatgisme i medi rural, energies renovables, i animacions en 3D, jocs i entorns interactius. I per els ensenyaments esportius les novetats que es troben són el salvament i socorrisme, judo i mitja muntanya.

Aquest nous estudis s’han introduït els darrers anys per cobrir necessitats creades a conseqüència dels canvis socials com:

· L’envelliment de la població.

· La transformació de l’estructura familiar.

· El creixement de la presència de la dona al mercat de treball.

Quan parlem de noves professions de seguida pensem en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació perquè han facilitat molt les coses a les empreses i la relació dels ciutadans amb les empreses i també han generat nous llocs de treball. Però constantment apareixen noves eines.

A Catalunya es desenvolupa diverses activitats noves relacionades amb la biotecnologia i les energies renovables.

El teletreball, que és un sistema d'organització de treball però fora de l'empresa i via internet des de casa, ha crescut els darrers anys perquè es un sistema laboral molt més sostenible i comporta una reducció de la contaminació, del trànsit i del consum energètic. Per a les empreses suposa una reducció de les despeses com en l’estalvi d’oficina.

http://emprenem.ara.cat/opendata/category/mercat-laboral/

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.1 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com