ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

LA MIEDA DE DESCARTES


Enviado por   •  25 de Febrero de 2014  •  374 Palabras (2 Páginas)  •  200 Visitas

Página 1 de 2

El cafè de la Granota.

Un barril de sabó moll.

Aquest conte tracta sobre el Florenci,un treballador del Llampec, que ja fent-se l'hora de dinar, quan van amarrar el vaixell el seu patró, Pere Camps, li va ordenar que pujara un barril de sabó moll fins la casa mes alta de la vila. Mentre aquest esteva pujant per la costera mes empinada va començar a ploure i al Florenci se li va escapar el barril de les mans, probablement per el cansancio d'aquest. El barril de sabó moll descontrolat baixava per la costa fins a estavellar-se i produir-se un gran espetec, amb tanta casualitat que quan al Florenci se li escapa el barril el Pere Camps pujava per la costera de camí a s'ha casa i aquest es va haver de ficar de cap a la barberia de la Clenxa per no acabar esclafat.

La Plaga de la Ribera

Aquest conte es una carta que el Jeroni, el aguazil de la vila, li envia al director de la presó de Lleida. Ja que per el derrocament de la casa de la vila cada un dels membres del ajuntament havia de endur-se una cosa a casa. Al Jeroni li va tocar emportar-se a la plaga de la Ribera un delincuente de la vila tancat al calabós. Aquest cada dia va anar guanyant-se la confiança del Jeroni i la seua esposa ja que era un xic molt apanyat que sabia cuinar, pintar.. fins que un dia aquest li va confessar al Jeroni que ell era un mal bitxo, però sempre li eixien les coses mal i fracassava. Per aixo el Jeroni escriu aquesta carta per a veure si el director de la presó pot agafar-uns dies a la Plaga de la Ribera per a que els presoners li ensenyen a ser un bon delinqüent.

Absoltes i sepeli de Nicolas Vilaplana.

Aquest altre conte narra la historia de la mort i el soterrament de Nicolas Vilaplana, un home que va morir el dia antes del partit de futbol mes important per al equip de la vila. I amb tanta coincidència que el seu soterrament va ser el mateix dia i a la mateixa hora que el partit citat. Ja que el rector era de fora, perquè el de la vila se'n havia a...

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com