ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

LA REVOLUCION CIENTIFICA


Enviado por   •  25 de Julio de 2012  •  1.038 Palabras (5 Páginas)  •  529 Visitas

Página 1 de 5

1La primera idea essencial del text anterior seria la introducció d’aquest,que explica com la cosmologia clàssica,encapçalada sobretot per les teories newtonianes(la llei de la inercia,la llei de la grabitació..)poc a poc anirà afeblint-se amb el refutament d’aquestes mitjançant el descobriment de noves totalment antagoniques a les anteriors.Aquest pas provocà una transformació drastica en la manera de veure el món vigent fins aleshores,i per tant, la cosmovisió

La segona idea prinicipal mostrada al text és un breu resum de les diferents teories de la ciencia causants en gran mesura de la caiguda de l’antiga cosmovisió moderna.

Aquestes, són les següents:

En primer lloc,l’obra de Maxwell ; cientific que aconseguí per primera vegada expressar de forma unificada les lleis bàsiques de l'electricitat i el magnetisme. Aquests principi fou també la base per al posterior descobriment de relativitat especial i la mecànica quàntica.

Seguidament es trobal’experiment en contra de l’èter Michelson-Morley,

La tercera teoria correspon a Bequer,que durant la seva investigació sobre lafluorescència va descobrir una nova propietat de la materia que es denominà radioactivitat.

En quart lloc,Max Plank va descobrir que la l’energia de la llum no s’emetia de forma continua sinò de forma discontinua a través de quantums.

La teoria de la relativitat especial i general concebuda per Einsten és la següent.Aquesta esta basada en: no hi ha un temps ni un espai absoluts i independitzats de l’observador,a més aquets estran internrelacionats,no hi ha res més rapid que la llum,la gravetat no és una força sinó una curvatura en l’espai...

Per últim,Borh i Heisenberg defensaren la teoria que els processos fisics actuen com a processos discontinus de naturalesa corpuscolar,en el context de la dualitat de la realitat que es plantejava en la fisica quantica,

La tercera idea important que s’extreu de l’escrit es la discussió que va tenir lloc amb la majoria dels conceptes que pertanyien a la cosmovisió antiga;totes les afirmacions que la constituïen van ser negades.

Els àtoms no eren elements solids i indestructibles sinó particules que es podien dividir,el temps i l’espai no eren ni molt menys independents sinó que tenien una relació de dependencia(si un varia l’altre també),la visió de la natura passava a considerar-se subjectiva i es falsejava la hipotesi del funcionament mecanicista del món a causa de la arbitrarietat de las partícules subatomiques.

La darrera idea explica la dificultat que presentà per als cientifics assumir aquesta nova “revolució científica”,que trencava amb totes aquelles teories establertes fins al moment.

Einstein, es negava a creure que tot allò que ell havia plantejat ,basat en la regularitat de moviments, no tingués sentit alhora d’entendre la fisica quantica ,que representava una absoluta arbitrarietat. Acceptar que el món no estava determinat era acceptar també,la impossibilitat de conèixer les lleis que fan funcionar el món.

2L’autor reflexa amb aquesta frase el gran pas que fou el canvi de cosmovisió;ja que,totes les afirmacions cientifiques fins aleshores valides i certes van posar-se en qüestió i finalment quedaren refutades.

Els àtoms deixaven de ser constituïts com blocs sòlids i indestructibles de la natura sinó com elements que estaven formats per altres particules,aquests a la vegada es podien seprar i destruir.

Per altra part,s’abandonà la hipotesi que el temps

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com