ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Leonhard Euler


Enviado por   •  15 de Marzo de 2014  •  Biografías  •  841 Palabras (4 Páginas)  •  176 Visitas

Página 1 de 4

Leonhard Euler

leonhard Euler, va néixer el 15 d'abril de 1707 a Basilea, Suïssa, fill de Paul Euler un pastor de l’esglesia reformista i de Marguerite Brucker, tenia dues germanes petites. Poc desprès d’haver nascut ell i la seva família es van traslladar a Riehen.

Des de molt petit, i gràcies a que el seu pare era amic de la família Bernoulli, Leonhard va començar a interessar-se per les matemàtiques. La seva educació va començar al costat de la seva àvia a Basilea. Tot i haver entrat a la Universitat de Basilea per titular-se en Filosofia, Johan Bernoulli va intervenir idespres de donar-li classes particulars, va convèncer al seu pare que Euler podria arribar a convertir-se en un gran matemàtic.

Va cursar estudis a la Universitat de la ciutat amb el matemàtic suís Johann Bernoulli, i amb només 17 anys d'edat, es va graduar com a doctor.

Va finalitzar el seu Doctorat en 1726 amb una tesi sobre la propagació del so titulada Sono, i L'any 1727, convidat per l'emperadriu de Rússia Catalina I, va ser membre del professorat de l'Acadèmia de Ciències de Sant Petersburg. Per aquesta època, va aprendre rus i va conèixer a la qual es convertiria en la seva dona, Katharina Gsell, la filla d'un pintor de l'Acadèmia. Es va fer catedràtic de Física al 1730 i de Matemàtiques al 1733. Al 1741 va ser professor de matemàtiques a l'Acadèmia de Ciències de Berlín a petició del rei de Prússia, Frederic el Gran.

En la seva Introducció a l'anàlisi dels infinits (1748), va realitzar el primer tractament analític complet de l'àlgebra, la teoria d'equacions, la trigonometria i la geometria analítica. Va tractar el desenvolupament de sèries de funcions i va formular la regla per la qual només les sèries convergents infinites poden ser avaluades adequadament. També va abordar les superfícies tridimensionals i va demostrar que les seccions còniques es representen mitjançant l'equació general de segon grau en dues dimensions.

A 15 anys de la seva arribada a Sant Petersburg i preocupat pels esdeveniments polítics que estaven tenint lloc a Rússia i la manca de llibertats, Leonhard Euler va acceptar un càrrec a l'Acadèmia de Berlín. A la ciutat alemanya publicar dues de les seves obres més importants: Introduction in analysin infinitorum i la Insittutiones calculi differentialis, dos llibres sobre les funcions matemàtiques i el càlcul diferencial.

El 7 de gener de 1734 Euler es va casar amb Katharina Gsell, filla d'un pintor de l'Acadèmia. La jove parella es va comprar una casa al costat del riu Neva i va concebre fins a tretze fills, encara que només cinc van sobreviure fins a l'edat adulta.

Va perdre parcialment la visió abans de complir 30 anys, desprès de patir una febre quasi fatal i desprès d’això es va quedar gairebé cec d’un ull.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.1 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com